2024.04.25, Csütörtök
Gyerekrajzok indították el Kiskunfélegyháza megújulását
Fotók: KÉSZ Zrt.

Gyerekrajzok indították el Kiskunfélegyháza megújulását

magyarepitok.hu

2019.04.30. 15:00

A KÉSZ kivitelezésében zajló projektben többek közt 200 ezer növényt telepítenek; a belvárosból eddig hiányzó nyitott terek jönnek létre.

Hirdetés

Kiskunfélegyházán hétfőn letették a város főterét korszerűsítő projekt alapkövét. A kivitelező KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. közleményéből kiderült, a Zöld Város projektben teljesen megújul Kiskunfélegyháza belvárosa.

A megújuló főtér látványterve - forrás: KÉSZ Zrt.


A turisztikai vonzerőt is növeli a projekt

A beruházást a korábbi közbeszerzési értesítő azzal indokolta, hogy miközben a település számos turisztikailag is jelentős értékkel bír, nincsenek meg az ezeket jól kiegészítő illeszkedő nyitott közösségi terei. A fejlesztés után viszont a város színvonalas helyszínt tud majd biztosítani a turistákat is vonzó eseményeknek.

A főtér korszerűsítése során a KÉSZ Építő Zrt. 200 ezer növényt telepít, egyedi szökőkutakat épít és új díszkivilágítást alakít ki.

Az építés 2019 harmadik negyedévében fejeződik be.


Szimbolikus kincsesláda került a főtér alá

A hétfői sajtóesemény beszámolója szerint az alapkőletétel mellett egy kincsesládát is elhelyeztek. Ebbe a sisak és a mellény mellett rendhagyó módon kisiskolások rajzai és üzenetei kerültek bele. „A városvezetés szándéka, hogy a megépülő közösségi teret nyüzsgés, élet és gyermekzsivaj töltse meg; ezt szimbolizálta a kincsesláda is” – olvasható a közleményben.

Az ünnepélyes alapkőletételen Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke is részt vett, aki beszédében kiemelte, hogy az ország sorsa a jövő nemzedék kezében van. A kivitelezést végző KÉSZ Csoport kommunikációs üzletágvezetője, Pintyőke Marcell azt hangsúlyozta, hogy a főtér újjáépítése egy olyan fenntartható beruházás, amely hosszú távon szolgálja majd ki a környezet igényeit.

A rekonstrukció terveit a Pagony Táj- és Kertépítész Iroda készítette, mely 2017-ben „Az év tájépítésze" verseny közönségdíjasa volt. A kivitelezést végző KÉSZ Csoport számos jelentős referenciával bír. Többek közt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér SkyCourt épületét, a nyíregyházi Lego gyárat és a Daimler kecskeméti gyárának jelentős épületeit, a budapesti Kossuth tér és a Széll Kálmán tér felújítását, valamint a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontot is a magyar cég kivitelezte.

Galéria

KiskunfélegyházaMegyeközterekKÉSZ Zrt.Pagony Táj- és Kertépítész Iroda