2024.04.23, Kedd
Új eszközökkel bővült a Bács-Kiskun megyei önkéntes mentőszervezetek eszközparkja

Új eszközökkel bővült a Bács-Kiskun megyei önkéntes mentőszervezetek eszközparkja

Bács-Kiskun-Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2019.03.07. 13:44

Bács-Kiskun megyében öt járási és öt települési mentőcsoport szakfelszerelése gyarapodott kárfelszámoláshoz használható eszközökkel. A mentőszervezetek képviselői ünnepélyes keretek között vették át az áramfejlesztőket, hordozható szivattyúkat és zagyszivattyúkat.

Hirdetés

A katasztrófavédelem rendszerében évről évre egyre fontosabb szerepet kapnak az önkéntes szervezetek, a tűzoltó egyesületek és a mentőszervezetek egyaránt. A mentőszervezetek megalakítása hét évvel ezelőtt kezdődött meg. Bács-Kiskun megyében már megyei, járási és települési szinten is minősített csapatok támogatják a hivatásos katasztrófavédelmi egységek munkáját. A valós veszélyekre reagálni képes, speciális képességekkel bíró mentőszervezetek szükséges védőfelszereléssel, eszközökkel való ellátása, továbbá a felkészített szervezetek műveletekben történő alkalmazása és képességeik továbbfejlesztése az elmúlt évek alatt kiemelt fontosságú feladattá vált.

A projekt célja, hogy az önkéntes mentőszervezetek hatékonyabban készülhessenek fel a kárfelszámolás során adódó feladatokra, modern jármű- és eszközparkkal, korszerű tudással felvértezve kapcsolódjanak be a mentés, kárenyhítés és helyreállítás munkálataiba. A támogatás a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül valósul meg, 1 milliárd 500 millió forint értékben.

MegyeBács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság