2024.03.29, Péntek
Megújulhatott Tázlár egészségháza

Megújulhatott Tázlár egészségháza

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2019.03.28. 16:20

A Dobó utca 3. szám alatti épület Tázlár felnőtt és gyermek (vegyes) háziorvosi, fogorvosi és védőnői szolgálatának ad otthont. A helyi lakosságon kívül a környező településekről (többnyire Soltvadkertről, Bócsáról, Kiskunhalasról és Pirtóról) érkező betegeket is ellátják itt. A projekt keretében 2 rendelő, 1 védőnői tanácsadó és kapcsolódó helyiségei újultak meg és új vizsgálati eszközökkel gazdagodtak.

Hirdetés

Az épület a 60-as években épült, melyet a 90-es években bővítettek, a külső nyílászárók, a belső burkolat és a vizesblokk azonban már nagyon elavult állapotban volt. A szigetelés hiánya és a nyílászárók elavultsága miatt nagyon költséges volt az épület fenntartása különösen a téli hónapokban. A kisebb hővesztés, ezáltal az intézmény energiahatékonyságának növelése érdekében az épületet külső szigeteléssel, majd nemesvakolattal vonták be és kicserélték a külső nyílászárókat. A belső felújítási munkálatok keretében burkolatcsere történt, a meglévő vizesblokkokat felújították. A fűtésrendszert korszerűsítették hőszelepes radiátorokkal, valamint napelemes rendszer kiépítésével, melynek köszönhetően a jövőben csökkennek a működtetési költségek, valamint a környezetre ártalmas anyagok kibocsátásának mértéke is.

A felújítás során az épület akadálymentesítése is megtörtént. Az elnyert támogatási összegből új, korszerű eszközök vásárlására is jutott. A fejlesztés eredményeként modern környezet és magasabb színvonalú egészségügyi ellátás várja mind a lakosokat, mind az ott dolgozókat.

MegyeTázláregészségház