2024.04.26, Péntek
Megszépül Tiszakécske Móricz gimije
Fotó: Szabó Zsolt László

Megszépül Tiszakécske Móricz gimije

tiszakecske.hu

2019.03.05. 20:12

A fejlesztés eredményeként kerül sor az Erkel fasori felsőtagozat és gimnázium épület homlokzati nyílászáróinak cseréjére, a homlokzati falak külső hőszigetelésére, a felsőtagozat tetőszigetelésére, valamint a gimnázium negyedik szinti födémének hőszigetelésére.

Hirdetés

Tiszakécske Város Önkormányzata és a közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott Horváth Építőmester Zrt. képviselői 2019. január 08-án Tiszakécskén aláírták Móricz Zsigmond Oktatási Intézmény Gimnázium és Felsőtagozat épületének energetikai korszerűsítése című pályázat megvalósításához szükséges, épületenergetikai felújításra vonatkozó kivitelezői szerződést. 

A 488,96 millió forint bekerülési költségű projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 295.98 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

 

A kivitelezői szerződés aláírásával megkezdődhettek az építési munkálatok. Megvalósul az épületek projektarányos akadálymentesítése is. A projekt eredményei csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását, hozzájárulnak a fenntartható, környezettudatos szemléletet széleskörű elterjedéséhez. A projekt keretében az alkalmazandó építészeti megoldások tervezése során kiemelt cél az új, innovatív, környezetbarát és energiatakarékos megoldások alkalmazása.

A projekt elősegíti az energiahatékony épületekre irányuló európai kezdeményezés megvalósulását, amely jelen esetben a projekt során felújított épületben az energia hatékony rendszerek és anyagok alkalmazására irányul. A beruházás 2019. október 31-ig valósul meg.

Megyeenergetikai korszerűsítésTiszakécskeMóricz Zsigmond Oktatási Intézmény Gimnázium és FelsőtagozatHorváth Építőmester Zrt.