2024.04.19, Péntek
Már a második gyárát építette fel Soltvadkerten egy családi vállalkozás
MTI

Már a második gyárát építette fel Soltvadkerten egy családi vállalkozás

MTI

2019.03.11. 06:00

A műanyagipari cég ezúttal több mint 3 milliárd forintot ruházott be, így jött létre a 6 ezer négyzetméteres csarnok.

Hirdetés

Felavatták a Material-Plastik Kft. második gyártócsarnokát a Bács-Kiskun megyei Soltvadkerten. A 6 ezer négyzetméteres épület 3,1 milliárd forintból, 1,4 milliárd forintos állami támogatással épült fel. Az 1989-ben alapított magyar családi vállalkozásban flexibilis csomagolóanyagokat és címkéket állítanak elő, első, zöldmezős beruházásban épült csarnokukat 2001-ben adták át.

Dolgozó a Material-Plastik Kft. második gyártócsarnokában az átadási ünnepség napján, március 8-án (fotó: MTI)

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a mostani beruházás – mely a tervezett költséggel, ám már a határidő előtt elkészült – a következő tíz évben megduplázza a vállalat termelését, és a munkavállalók száma is emelkedik. Környezetvédelmi szempontból a legmodernebb eljárást valósítják meg, különös tekintettel a gyár profiljára.

Varga Mihály pénzügyminiszter (b), Garami Zoltánné és Garami Zoltán, a Material-Plastik Kft. tulajdonosai átvágják a nemzeti színű szalagot (fotó: MTI)

Az avatón Garami Zoltán, a Material-Plastik tulajdonosa elmondta: a négy földrészre exportáló cég tavalyi nettó árbevétele 6,5 milliárd forint volt, alkalmazottaik száma meghaladja a száz főt. A vállalat beszállítója számos multinacionális és helyi piacvezető háztartási és közületi papírtermék gyártónak, üdítőital, sör és ásványvíz palackozónak, valamint élelmiszer és állateledel-gyártónak.

üzemépítésMegyeSoltvadkert