2024.04.23, Kedd
Mini bölcsődét alakítottak ki Hartán

Mini bölcsődét alakítottak ki Hartán

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2019.02.21. 14:56

Egy hatalmas (52 négyzetméteres) csoportszoba, fürdőszoba és gyermeköltöző/átadó várja 2019. február 11-étől az apróságokat. A projekt keretében új eszközöket, játékokat, ágyakat, ágyneműket és egyéb textíliákat is tudtak vásárolni, melyek ugyancsak hozzájárulnak a korszerű, kellemes és barátságos környezet kialakításához.

Hirdetés

Hartán a szülők korábban az óvoda épületén belül működő, úgynevezett egységes óvoda-bölcsődébe tudták beadni gyermekeiket, ha úgy döntöttek, visszatérnek a munkaerőpiacra. A törvényi szabályozásoknak és a növekvő igényeknek megfelelve azonban egy új intézmény létrehozása vált szükségessé.

Az új mini bölcsőde az óvoda épületén belül, annak egyik szárnyában, külön bejárattal és a jogszabályi előírásoknak megfelelően lett kialakítva.

A beruházás hozzájárult a gyermeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez és a foglalkoztatás növeléséhez.

Harta Nagyközség Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-1.4.1-16-BK1 – A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című felhívásra. A 12 000 000 forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból új mini bölcsődét hozott létre a település.

MegyebölcsődeHarta