2024.04.19, Péntek
Kína megismertetését célzó képzés indul a Lakitelek Népfőiskolán
logout.hu

Kína megismertetését célzó képzés indul a Lakitelek Népfőiskolán

mti

2019.02.08. 11:16

A kurzus célja a kormány keleti nyitás stratégiájának meghatározó ázsiai államával összefüggő ismeretek átadása.

Hirdetés

Az elmúlt két évben két hasonló tematikájú képzés kezdődött meg a Lakitelek Népfőiskolán. Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft.-vel közösen szervezett és 2017 tavaszán indult Tessedik Sámuel Kollégium a közösségi művelődés témakörét járta körül. Szintén két éve, márciusban kezdődött el a kormány déli nyitás stratégiájának részét képező Afrika-politika bemutatását célzó Afrika Kollégium. 

A nyolc-nyolc alkalomból álló képzések mintegy 40-40 hallgató részvételével zajlottak. Mindkét kollégium idén februárban ér véget. 

Legújabb, tavasszal induló képzésük bemutatja a tradicionális és a modern Kínát, kitér az ázsiai állam vallási, politikai és társadalmi rendszerére, Peking biztonságpolitikai, gazdaságpolitikai és nagyhatalmi politikájára, ismerteti a kínaiakkal való kapcsolattartás sajátosságait, a magyar-kínai kapcsolatok történetét, valamint vázolja a magyarországi kínai kolónia létrejöttét, sajátosságait és szerepét. 

 

A Lakitelek Népfőiskolán zajló előadásokra és műhelymunkára olyan 35 év alatti fiatalokat várnak, akik tanulmányaik vagy munkájuk révén érdeklődnek az ázsiai állam iránt. A kollégium tagjai ugyanis hazánkban egyedülálló szaktudásra és elméleti ismeretekre tehetnek szert.     
Az oktatás 2019 áprilisa és 2020 decembere között, nyolc alkalommal bentlakásos hétvégi képzés, míg 2019 júliusában egy többnapos szabadegyetem formájában zajlik. 
Az első kurzusra március 5-éig lehet jelentkezni. A nevezési lap letölthető a népfőiskola honlapjáról, a www.nepfolakitelek.hu oldalról.

MegyeKínaLakitelekLakiteleki NépfőiskolaKína Kollégium