2024.04.15, Hétfő
Ismét úton a Mozgás legyen a gyógyszered! program

Ismét úton a Mozgás legyen a gyógyszered! program

2019.02.13. 18:12

A program február elején, Szegeden, Algyőn, és Kisteleken indult, és csaknem 600 résztvevőt vonzott. A hétvégén, február 16-án, a Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda vendégeit várják  13 órától a helyszínen a szakemberek (Csongrád, Dob u. 3), február 17-én pedig szintén 13 órától a kiskunhalasi Halasthermál Fürdőben (Nagy Szeder István utca 1.) vehetnek részt az ingyenes eseményen az érdeklődők.       

Hirdetés

Ingyenes szűrővizsgálatok, életmód klub, aquafitnesz, víz alatti kerékpározás, szauna szeánsz és nordic walking – ilyen és hasonló rekreációs programokkal várja a tavaszi hétvégéken egy-egy fürdő vendégeit a Dél-Alföldi Gyógy- és Termálfürdők Közhasznú Egyesület és a Közép- Kelet- Európai Rekreációs Társaság. A programsorozat, amely tavaly több mint ötezer vendéget mozgatott meg, az év első felében megismétlődik.

A Mozgás legyen a gyógyszered! program célja a felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidős élmények révén, a Dél-Alföld területén. A nagysikerű sorozat tavaly ősszel mutatkozott be három megye: Békés-, Csongrád-, és Bács-Kiskun fürdőiben. A projekt keretében együttműködő szakemberek hasznos életviteli tanácsokkal, az egészség megőrzését szolgáló mozgásformákkal, a testi és szellemi felüdülés lehetőségeivel ismertették meg a résztvevőket. Ezzel hívták fel az 50 év feletti korosztály figyelmét a mozgás, a helyes táplálkozás fontosságára. A második ütemben ugyanazt a 24 fürdőt látogatják meg, mint tavaly, megismétlik a sport és rekreációs rendezvényt. Így azok számára, akik az első alkalommal már igénybe vették szolgáltatásokat, a kontroll lehetőségét jelenti az újabb részvétel, másoknak pedig azt, hogy megismerkedjenek új információkkal és mozgásformákkal, az egészségük megőrzése érdekében.

  

A Mozgás legyen a gyógyszered program az EFOP-1.8.6-17-2017-00007 kódszámú, „A felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén" elnevezésű projektje, amely az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

KiskunhalasMegyeMozgás legyen a gyógyszered!Halasthermál Fürdő