2024.05.27, Hétfő
Humánerőforrás fejlesztés a Bács-Kiskun Megyei Kórház telephelyein
A kép illusztráció

Humánerőforrás fejlesztés a Bács-Kiskun Megyei Kórház telephelyein

Bács-Kiskun Megyei Kórház

2019.02.09. 10:15

A kórház valamennyi telephelyét érintő fejlesztéssel az intézményi hiányszakmákban orvosi és szakdolgozói létszámbővítés történt.

Hirdetés

A 2017. júliusban indult projekt célja az intézményen belül a hiányszakmáknak minősülő munkakörök számának csökkentése volt. A sikeres pályázat nagymértékben hozzájárult az intézmény telephelyein történt jelentős mértékű infrastrukturális beruházások humánerőforrással történő kiszolgálásához. A projektnek köszönhetően az egészségügyi humánerőforrás fejlesztés az orvosszakmai és a szakdolgozói területen is megvalósult. A projektben az intézmény telephelyeire összesen 30 fő szakdolgozó és orvos került felvételre a hiányszakmáknak minősülő munkakörökbe. A projektet az Európai Szociális Alap 148.74 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

 

A fejlesztés eredményeként a kórház kecskeméti telephelyén az intenzív terápiás, belgyógyászati, sebészeti, onkoradiológiai és patológiai osztályokon bővült az orvosi, illetve szakdolgozói létszám. Intézményi szinten új ellátási formaként sztómaterápiás mobil team lett kialakítva, mely ápoló, mentálhigiénés szakápoló és dietetikus képesítésű tagokból áll. Az intézmény kalocsai telephelyén a sürgősségi ellátás szakdolgozói fejlesztése valósult meg. A kiskunfélegyházi telephelyen az Egynapos Sebészeti Részlegen történt ápoló, diplomás ápoló és műtős szakasszisztens létszám fejlesztés. Ezzel az intézmény valamennyi telephelyén sikerült az ellátás létszám feltételeit javítani.

 

Az Intézmény a projekt fenntartási időszaka után is számít a bevont munkatársak magasszintű szakmai munkájára és hivatástudatára. A fejlesztéssel a kórházban folyó betegellátás minősége, biztonságossága javult.

MegyeBács-Kiskun Megyei KórházHumánerőforrás fejlesztés