2024.03.29, Péntek
Megszépülnek a Solt belterületén található tavak
kalohirek.hu

Megszépülnek a Solt belterületén található tavak

kalohirek.hu

2019.01.02. 16:57

A jelenleg náddal benőtt vízgyűjtők a felújítás után pihenésre, horgászatra alkalmas területekké változnak.

Hirdetés

Még ebben a hónapban megkezdődik a solti belterületi vízgyűjtő tavak felújítása – írja a kalohirek.hu. Kalmár Pál polgármester arról tájékoztatott, hogy a Jövőnk Energiája Terület- és Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) pályázatán elnyert mintegy 120 millió forint teremtette meg a lehetőséget, hogy a város déli részén, az 51-es főút mentén található jelenlegi nádrengeteg helyett egy szépen kialakított, vízutánpótlással is életben tartott tavat alakíthassanak ki, mely horgászatra is alkalmas lesz.

A rendőrség épületével szemben lévő, nagyobb kiterjedésű Kórósi-tóval kapcsolatban hasonló fejlesztés valósul meg, szintén az említett forrásból. Az 51-es és az 52-es főút mentén elhelyezkedő tó felújítása nem zavarja majd a fontos útvonalakon zajló közlekedést. Legfeljebb a kitermelt föld elszállításán dolgozó járművek fokozzák majd a két út forgalomterhelését.

A városvezető emellett az idei fejlesztések sorában a városközpont újjáépítését nevezte meg, majd a szennyvíztisztító-telep korszerűsítése, a Kis-solti iskola, Petőfi-telepi Nyugdíjas Klub felújítása következik.

MegyefelújításSolt