2024.04.24, Szerda
Kecel intézményei is korszerűsödnek

Kecel intézményei is korszerűsödnek

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2019.01.11. 10:28

A fejlesztés során a polgármesteri hivatal épületét hőszigeteléssel látják el és kicserélik a korszerűtlen, régi nyílászárókat. A Szabó Pál Óvoda épületén ugyancsak hőszigetelés, nyílászárócsere, valamint gépészeti fejlesztés tervezett, melynek keretében kicserélik a hőleadókat, felújítják a csőhálózatot és termosztatikus szelepeket szerelnek fel. Az Újfalusi Óvoda födémje, homlokzata hőszigetelést kap és új nyílászárók is kerülnek az intézményre.

Hirdetés

Kecel Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívásra. A projekt keretében 157 691 334 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a keceli polgármesteri hivatal és két, önkormányzati fenntartású óvoda épületének energetikai korszerűsítése valósul meg.

 

A fejlesztésnek köszönhetően az intézmények által kibocsátott szén-dioxid mennyisége csökken, így az épületek energiatakarékosan és költséghatékonyan tudnak a jövőben működni, továbbá kellemesebb, korszerűbb munka- és életkörülményeket biztosítanak. 

Megyeenergetikai korszerűsítésKecel