2024.03.19, Kedd

Megújult a Községháza Mátételkén

zsigorobert.hu

2018.12.16. 18:47

A településen azt remélik, hogy a beruházás után jelentősen csökkenhetnek majd a közüzemi számlák.

Hirdetés

Szombaton adták át a modernizált, energiatakarékosabb községházát Mátételkén.  Az önkormányzati épületben külön helyiségben működik az orvosi rendelő, valamint több szociális intézmény, például a gyermekjóléti szolgálat és az ügysegéd is. A fejlesztés fontos célkitűzése volt, hogy javítsák az épület hőtechnikai tulajdonságait, ami hosszú távon költség- és üzemeltetési takarékosságot eredményezhet. Az épület kormányzati támogatás segítségével, több mint 50 millió forintból válhatott korszerűbbé. 

A munkálatok során hőszigetelést kapott az épület, kicserélték a nyílászárókat, az elavult fűtési rendszert pedig korszerűbb, költséghatékonyabb berendezés váltotta.

 

 

A szombati átadón Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője elmondta: az elmúlt évek következetes munkájának köszönhetően sok fejlesztés valósulhatott meg. A választókerületben utak, iskolák, orvosi rendelők készültek el. – Nyugodtan mondhatom: ezek a fejlesztések nem öncélúak. Azért készültek el, hogy a térségben, jelen esetben a Mátételkén élők megfelelő ellátásban, korszerűbb és biztonságosabb körülmények között intézhessék ügyes-bajos dolgaikat! 

 
Megyeenergetikai korszerűsítésMátételke