2024.04.20, Szombat
Agrár-logisztikai beruházása indul Jánoshalmán
fotók: Szilágyi Pál Ferenc (A látványterv kép egyenlőre koncepcionális, még nem a végleges kinézetét fogja mutatni az Agrár-Logisztikai központnak.

Agrár-logisztikai beruházása indul Jánoshalmán

Bányai Gábor facebook

2018.11.09. 09:36

A központ lehetőséget ad a kiváló minőségű termények, zöldségek, gyümölcsök, burgonya stb. tárolására, hűtő tárolására, ezzel a szezonokon túl is kiszolgálva a piaci igényeket.

Hirdetés

Elindul a tervezett Agrár-logisztikai Központ első ütemével a térség mezőgazdasága számára az egyik legjelentősebb beruházás.

Az agár-logisztikai központ új lehetőségeket fog jelenteni, mely lehetőségek kiküszöbölhetik mindazon hátrányokat, melyek ma a mezőgazdaságot súlyosan érintik. A központ lehetőséget ad a kiváló minőségű termények, zöldségek, gyümölcsök, burgonya stb. tárolására, hűtő tárolására, ezzel a szezonokon túl is kiszolgálva a piaci igényeket. Saját tároló kapacitás, és értékesítési csoport lévén direktbe is tudják majd a gazdák értékesíteni a terményeiket. A gyengébb de még szintén jó minőségű termények esetén pedig a tovább feldolgozás lehetősége, és a feldolgozott termékek értékesítése is új lehetőségeket nyit. Ezen túlmenően pedig a belpiac teljes éves kiszolgálása után komoly lehetőségek nyílnak az exportban is.

Összegezve a központ megépülése után a mezőgazdasági termelők számára olyan lehetőségek nyílhatnak meg, melyek a nyugati versenytársakkal szemben is komoly alternatívát nyújtanak, és várhatóan egyre növekedni fog a magyar termékek keresete újra, és magyar asztalra magyar termék fog kerülni.

A tervzett beruházás az alábbiak szerint három ütemből fog megvalósulni, melynek most az első üteme indul, de a következő kettő ütem tervei is lassan elkészülnek.

1 ütem: TOP-1.1.1-15-BK1-2016-00006 pályázatból • 552 méter hosszú kerítés építése, • 14.221 m2 területen tereprendezés, humuszmentés, inert hulladék mentesítés, • térburkolat és belső út építése 3.792 m2-en, • 4.740 m2-en zöldfelület rendezése, • közmű hálózatok (víz-, szennyvíz,- csapadékvíz és gáz) telken belüli kiépítése, meglévő hálózatba kötve 14.420 m2 nagyságú területen az ellátás biztosítása, • 2.838 m2 új aszfaltos út kiépítése, • 956 m2 új zúzalékos út kiépítése, • 632 méter hosszú burkolatlan csapadékvíz elvezető árok kiépítése, • 1 db transzformátor állomás kiépítése,

2. ütem és 3. ütem: a hűtő, tároló, feldolgozó üzem, a logisztikai háttér kialakítása történik meg

 

MegyeJánoshalmaAgrár-logisztikai Központ