2024.03.28, Csütörtök
Október 15-én kezdődik a téli krízisellátás
bacsmegye.hu

Október 15-én kezdődik a téli krízisellátás

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

2018.10.14. 10:59

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat felkészült a várható feladatainak ellátására, és azt kéri a lakosságtól, hogy türelemmel és együttérzéssel tekintsen az otthon nélkül maradt emberekre.  

Hirdetés

A hajléktalan emberek közterület-használatát korlátozó jogszabályok miatt idén október 15-én kezdődik a téli krízisellátásra jellemző intenzív időszak a hajléktalan ellátásban.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalan embereket segítő küldetése ma is ugyanaz, mint huszonnyolc évvel ezelőtt, az első szálló megnyitásakor volt: segítséget nyújtani az utcára került, korábbi életüket elveszített embereknek. A Szeretetszolgálat ugyanazt vallja, és ugyanúgy tekint a nincstelen emberekre, mint korábban tette, segítő szervezetként áll mellettük, és a jövőben is ugyanazt a támogatást nyújtja nekik, amit eddig.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei az elmúlt években férőhelyhiány miatt senkit nem utasítottak el, ha megteltek a szállók, a karitatív szervezet ideiglenes férőhelyeket nyitott, amíg erre szükség volt. A Máltai Szeretetszolgálat ugyanezt az elvet követi most is, mindenkinek megfelelő elhelyezést nyújt, aki a felajánlott segítséget elfogadja.

A Szeretetszolgálat hajléktalan ellátó intézményei jelenleg az ősszel megszokott telítettséggel működnek. A nappali melegedők a következő időszakban meghosszabbított nyitvatartással üzemelnek. Ugyancsak meghosszabbított műszakokban várják a hajléktalan embereket a fertőtlenítő fürdető állomás, és a hajléktalan embereket ellátó egészségügyi szolgálatok munkatársai is.

MegyeMagyar Máltai Szeretetszolgálathajléktalan ellátás