2024.04.18, Csütörtök
Légtérből ellenőrizték az illegális fakitermelést
police.hu

Légtérből ellenőrizték az illegális fakitermelést

police.hu

2018.10.17. 17:27

A lajosmizsei rendőrök és a társzervek képviselői egy közös akció keretén belül ellenőrizték illetékességi területükön található erdőket, valamint a szórványosan elhelyezkedő tanyás településrészeket.

Hirdetés

A Lajosmizse Rendőrőrs illetékességi területén 2018. október 16-án a rendőrök - a Készenléti Rendőrség által biztosított helikopter igénybevételével - a lajosmizsei és kerekegyházi polgárőrség, a lajosmizsei és kerekegyházi közterület felügyelet, a lajosmizsei vadásztársaság, valamint a ladánybenei és kerekegyházi mezőőrség, továbbá a KEFAG Zrt. munkatársaival egy közös akciót tartottak.

Az akció célja szórványosan található tanyás településrészek ellenőrzése, illetve a téli fűtési idény közeledtével megnövekvő falopások megelőzése, megakadályozása, valamint elkövetők elfogása. A légi felderítés kitűnő alkalmat biztosított arra, hogy a rendőrök felmérjék azokat az erdőterületeket, ahonnan nagyobb mennyiségű kitermelés történhetett.

Az akció során 32 személyt igazoltattak, 5 fő közigazgatási bírságot kapott és 2 sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek az egyenruhások.

MegyeLajosmizse Rendőrőrsfakitermelés