2024.04.20, Szombat
A kétgyerekesekre is kiterjesztik a 10 milliós CSOK-ot
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A kétgyerekesekre is kiterjesztik a 10 milliós CSOK-ot

mti, portfolio.hu

2018.10.25. 12:08

A háromgyermekeseknél ugyanakkor 15 millió forintra emelik meg a kölcsönfelvétel lehetőségét.

Hirdetés

A kétgyermekes családokra is kiterjesztik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig a kölcsönfelvétel lehetőségét 15 millió forintra emelik meg. A családok otthonteremtési kedvezményéről (CSOK) szóló kormánydöntést Gulyás Gergely jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján.    

A háromgyermekes családok eddig a 10+10 millió forintos CSOK-ot vehették igénybe, ami a 10 millió forintos támogatott hitel mellett egy vissza nem fizetendő 10 millió forintos támogatást is tartalmaz. 

A mostani döntéssel ennek a konstrukciónak a második elemét, vagyis a kamattámogatást terjesztette ki egy 10 milliós hitelösszegig a kormány a kétgyerekesekre

- derül ki a portfolio.hu cikkéből.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: a lakáskasszarendszer átalakításából felszabaduló forrásokat a CSOK kibővítésére költik. "A kormány állja a szavát, bővíti a támogatás rendszerét" - mutatott rá Gulyás Gergely.

Hozzátette: a kormány a hét végén bejelentéseket tesz majd a családtámogatásról szóló nemzeti konzultációval kapcsolatban is. Ennek eredményétől függően pedig újabb döntések születhetnek.

új építésű ingatlanokMegyecsok