2023.03.27, Hétfő

Postagalambok határok nélkül címmel háromnapos tanácskozás Lajosmizsén

mti

2018.08.03. 13:29

A megnyitó közös postagalamb-röptetéssel zárult.

A magyar mezőgazdaság, azon belül is az állattenyésztés hagyományairól beszélt a mezőgazdaságért felelős államtitkár csütörtökön Lajosmizsén, a Postagalambok határok nélkül elnevezésű konferencia megnyitóján.

Feldman Zsolt kiemelte: a postagalambászat az állattenyésztés olyan szegmense, amely különleges felkészültséget igényel. Hozzátette, "büszkék lehetünk azokra az eredményekre is, amiket a magyar galambtenyésztők értek el a nemzetközi versenyeken".

Az államtitkár elmondta, a magyar paraszti gazdálkodásnak szerves része volt a galambászat. Fontosnak nevezte, hogy ezekre a hagyományokra építve sikeresek a postagalambászok a nemzetközi színtéren.

Feldman Zsolt gratulált a Nemzetközi Postagalamb Szövetségnek ahhoz, hogy elindította a visegrádi országok közreműködésével a postagalambászok közötti szakmai párbeszédet.

A visegrádi négyek (V4) és más szomszédos országok részvételével rendezett tanácskozás részvevői több mint százezer galambászt képviselnek - mondta köszöntőjében Bárdos István, a Nemzetközi Postagalamb Szövetség (FCI) és a Magyar Postagalamb Szövetség elnöke.
A konferenciasorozat Portugáliában kezdődött és a mostani fórum a második, ahol megvitatják a galambászat legfontosabb kérdéseit, a madárinfluenzától a madarak ázsiai kereskedelméig.
A szakmai tanácskozást januárban Romániában folytatják, és jövőre Oroszországban is megvitatják az ágazat jövőjét is meghatározó témákat.

MegyeLajosmizsepostagalamb