2024.03.28, Csütörtök
Népszavazás lesz az M44-es főút szentkirályi nyomvonaláról vasárnap
fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Népszavazás lesz az M44-es főút szentkirályi nyomvonaláról vasárnap

mti

2018.08.15. 07:53

A három változatról dönthet a település lakossága.

Hirdetés

Tavaly decemberben a kormány úgy döntött, hogy egyelőre nem folytatódik az M44-es gyorsforgalmi út építése Nagykőrös felé, hanem a forgalmat egy 18,5 kilométer hosszú ideiglenes leágazással Szentkirály területén vezetik keresztül - mondta el a település polgármestere az MTI-nek kedden.

Szabó Gellért közölte: a februárban megkapott tervek szerint a települést átszelő mellékutat átépítik, majd főúttá minősítik.

A szentkirályiak aláírásgyűjtésbe kezdtek, és két másik terv is született, lényegesen más műszaki tartalommal. Ezek alapján a település átszelő mellékút minősítése megmaradna, a teherforgalmat pedig a 44-es főútra terelnék. Így nem lenne szükség jelentős kisajátításokra, és a forgalomnövekedés is elviselhetőbb lenne - mondta Szabó Gellért.

 

Lajos Krisztina jegyző, a szentkirályi választási iroda vezetője elmondta: a választásra jogosult 1572 lakos vasárnap reggel hattól este hét óráig szavazhat.
A jegyző hangsúlyozta: a népszavazás akkor érvényes, ha a választópolgárok több mint fele elmegy, és érvényes szavazatot ad le.
Amennyiben a szavazatok több mint fele, vagyis közel négyszáz azonos választ tartalmaz, eredményes lesz a voksolás  - közölte.

Megyeszentkirályútépítésm44