2024.04.25, Csütörtök
Információs és közösségi helyként is funkcionál az új tompai könyvtár
fotó: Szilágyi Pál Ferenc

Információs és közösségi helyként is funkcionál az új tompai könyvtár

Bányai Gábor facebook

2018.08.23. 14:57

Az önállóvá váló könyvtár becsatlakozott a Bács-Kiskun Megyei Könyvtár hálózatába is, így biztosítottabb a naprakész és folyamatos ellátása az olvasói igényeknek megfelelő könyvek és hetilapok területén.

Hirdetés

Nemrég született meg a döntés, hogy a korábbi Művelődési Ház és könyvtár mind funkcionálisan, mind pedig épületileg is szétválik, és külön önálló intézményként fognak a továbbiakban működni.

Augusztus 20-án adták át Tompán az új könyvtárat, az ünnepi műsor a Szabó Dénes Általános iskola előtt zajlott, ahol Véh László polgármester úr örömét fejezte ki, hogy bár nem elsőre, de mégis megtalálták ez együttműködés lehetőségét a megyei könyvtárral és hosszú távon biztosítottá válik Tompa városának a könyvtári szolgáltatása.

Ramháb Mária a megyei Könyvtár igazgatója köszöntőjében a könyvtár jövőbeli funkcióiról és feladatairól is beszélt, melyben az első, hogy a legifjabbaknál kell elkezdeni a könyvek és a könyvtár szeretetét, ezért is minden a megyei könyvtár ellátóhoz csatlakozott könyvtárban gyermeksarkok kerültek kialakításra. Beszéde végén pedig jelképes ajándékokat is adott a tompai gyermekeknek.

A beruházás 8,8 millió forint volt, még egy tetőszerkezet csere vár az épületre, mely jelenleg egy teljes külső és belső felújításon esett át, cserélve lettek a nyílászárók és korszerűsítve lett a fűtés is. A berendezés pedig a megyei könyvtárral közösen történt NKA-s támogatási forrásból, így az arculat is teljesen illeszkedik a megye többi csatlakozott könyvtáráéhoz.

 

 

MegyekönyvtárTompa