2024.04.19, Péntek
Új bicikliúttal kapcsolja be déli iparterületeit Kecskemét
Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu - illusztráció

Új bicikliúttal kapcsolja be déli iparterületeit Kecskemét

gongradio.hu, kecskemet.hu, magyarepitok.hu

2018.07.08. 07:41

Az eddigi tilalmat feloldva kerékpárral is lehet majd közlekedni az 5-ös főút mentén.

Hirdetés

Megkezdődött Kecskeméten az 5-ös számú főút mentén létesítendő gyalog-kerékpárút építése – adta hírül a gongradio.hu. A 200 millió forintos, uniós forrásból fedezett beruházás a déli ipartelep biztonságos megközelítését biztosítja a városközpont felöl a kecskemet.hu korábbi projektleírása szerint.

A fejlesztést a térség folyamatos bővülése, valamint az ennek következtében megnövekedett gépjármű-, gyalogos- és kerékpáros forgalom indokolta.

Kecskemét déli részén az 54-es főút és az 5-ös főút csomópontja, valamint a Külső-Szegedi út között jelenleg kerékpárral közlekedni tilos, ezt a hiányosságot szünteti meg a projekt.

A 2,75 m elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút a Külső-Szegedi út csatlakozásától indul, az 5-ös főútnál lévő csomóponton keresztül az 54-es és az 5-ös csomópontjáig összesen 1,4 kilométer hosszan halad.

A most megkezdett kivitelezéshez szorosan kapcsolódik az 54-es főút négysávosítása, melynek során az 54-esen 7 kilométernyi bicikliút épül az 5-ös főút (fent szóban forgó csomópontja) és az M5-ös autópálya között.

KecskemétMegyekerékpárút5-ös főút54-es főút