2024.04.26, Péntek

Tömeges üzemzavart okozott a vihar

mti

2018.06.13. 09:55

A Nemzeti Közművek munkatársai az éjszakai vihar okozta károk helyreállításán dolgoznak

Hirdetés

Tömeges üzemzavart okozott a Nemzeti Közművek szolgáltatási területén a Dél-Alföldön éjszaka végigvonult hatalmas vihar. Az erős, helyenként 100 km/h-t is meghaladó széllel érkezett vihar a hajnali órákban közel 100 000 ügyfélnél okozott átmenetileg áramszünetet. Kora reggelre azonban a Nemzeti Közművek munkatársai már 70 000 helyen helyreállították a szolgáltatást.

Baja és Kecskemét térségét érintette leginkább a vihar, kelet felé vonulva Békéscsaba térségében is károkat okozott. A kiesésekkel leginkább érintett területek Kecskemét, Nagykőrös és Cegléd térségében vannak, valamint Békéscsaba, Gyula és Békés városok környezetében. A letört ágak és a tövestől kifordult fák a villamoshálózatra zuhantak, oszlopok törtek ki, emiatt tömeges üzemzavar alakult KI. A Nemzeti Közművek munkatársai egész éjszaka dolgoztak, azonnal megkezdték a hibák felderítését és ahol lehetett, megkezdték a javítást. A helyreállítás folyamatos, a Nemzeti Közművek 100-nál is több szakembere dolgozik a helyszíneken.

A kidőlt fák sok helyen leszakították a hálózatot, a leszakadt vezetékek megközelítése élet- és balesetveszélyes.

A Nemzeti Közművek áramszolgáltatójának munkatársai a katasztrófavédelemmel együtt mindent megtesznek, hogy a lehető legrövidebb időn belül visszaálljon a minőségi áramszolgáltatás.
 

MegyeBács-Kiskun megyeNemzeti Közművekvihar