2024.04.26, Péntek

Önkéntes tűzoltózenekarok találkoznak a hétvégén Lakiteleken

mti

2018.06.02. 06:28

Kilenc hazai és határon túli önkéntes tűzoltózenekar 240 résztvevőjével rendezik meg szombaton és vasárnap az I. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekari Találkozót a Lakitelek Népfőiskolán.

Hirdetés

A nemzeti összetartozás napja alkalmából megszervezett fesztivál célja bemutatkozási lehetőséget teremteni és szorosabb együttműködést kialakítani, illetve szakmai fórumot biztosítani a hazai és határon túli, magyarlakta régiókban működő, önkéntes tűzoltózenekarok számára. 

A szervezők - a Magyar Tűzoltó Szövetség, a Népfőiskola Alapítvány és az NMI Művelődési Intézet, valamint a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekara - a találkozó révén a kuriózumnak számító önkéntes tűzoltózenekarok évszázados hagyományának őrzését is célul tűzték ki. 

A zenekarok szombaton 11 órától flashmobbal mutatkoznak be a közönségnek. Kecskeméten a Hírös Szökőkútnál az Ózd Városi Fúvószenekar és Önkéntes Tűzoltó Egyesület zenekara, a Hegykői Tűzoltózenekar, valamint a felvidéki Somorjai Önkéntes Tűzoltó Testület Fúvószenekara várja az érdeklődőket.

A lakiteleki villámcsődületen a vajdasági Szabadka fúvószenekara, a székelyföldi Szentegyházi Tűzoltózenekar és a helyi, LakitelekÖnkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekara játszik majd. Tőserdőn az emlékparkban a szintén székelyföldi, csíkkozmási Tuzson János Fúvósegylet, a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar, továbbá a beregszászi székhelyű Kárpátaljai Önkéntes Tűzoltók Fúvószenekara lép fel. 

A rendezvényt a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet támogatta.

MegyeLakitelektűzoltózenekar