2023.12.11, Hétfő

Még magasabbra léptek a dobogón a Bács megyei tűzoltók

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.06.21. 13:40

Ezüstérem született csapatban a Gróf Széchenyi Ödön XIV. Országos Tűzoltósport-versenyen.

Hirdetés

A Gróf Széchenyi Ödön XIV. Országos Tűzoltósport-versenyen az ország hivatásos tűzoltói mérik össze erejüket és ügyességüket horoglétra-mászásban, százméteres akadályfutásban, négyszer százméteres váltóban és kismotorfecskendő-szerelésben. A háromnapos rendezvényen a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a Kiskunhalasi és a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság válogatottja képviselte, akik sikeresen helytálltak a megmérettetésen.

A tűzoltó hivatás gyakorlása igazi csapatmunka, a tűzoltósport ezt versenykeretek között hivatott erősíteni, tökéletesíteni. Az egyéni versenyszámok a feladatsor pontos begyakorolásának képességét erősítik a felkészüléskor, a versenyen pedig e tudás határozott, precíz, dinamikus alkalmazásában való megmérettetésre ad lehetőséget.

Bács-Kiskun megyét egy válogatott csapat képviselte, akik közül volt olyan tűzoltó, akinek ez volt az első szereplése országos tűzoltósport-versenyen. A csapattagok a megyei fordulón kimagaslóan teljesítettek, az országos versenyről is igen szép eredményekkel tértek haza.

Az összetett csapatversenyben Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiskunhalasi és kecskeméti tűzoltói a dobogó második fokára állhattak, a csillogó ezüstéremmel a nyakukban.

A lelkesedés és a lendület a versenyt követően sem csökkent, hiszen már a legfényesebb érem megszerzését tervezik a versenyzők.

 

Galéria

MegyeBács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságOrszágos Tűzoltósport-verseny