2024.04.25, Csütörtök

Mini Bölcsődét adtak át Solton

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2018.05.19. 12:44

14 apróság szüleinek nyílik lehetősége 2018 szeptemberétől arra, hogy bölcsődébe adja gyermekét és visszatérhessen ismét a munka világába. Csütörtökön adták át ünnepélyes keretek között Solton az óvoda épületében kialakított mini bölcsődét.

Hirdetés

2014-ben 51, 2017-ben 62 gyermek született a városban, mely adat egyértelműen azt mutatja, hogy emelkedik a születések száma. Ezért nem csak iskolai, óvodai, hanem bölcsődei férőhelyekre, jól felszerelt, korszerű, családbarát intézményekre is nagy szükség van, hogy a szülők szakavatott kezekben, biztonságban tudhassák gyermekeiket.

Ezért pályázott Solt Város Önkormányzata új, mini bölcsődéje létrehozására, mely a Vécsey Károly Óvoda épületében, belső átalakításokkal és felújítással valósult meg. Két, vadonatúj csoportszoba vár összesen 14 gyermeket ez év őszétől, s a most átadott fejlesztés 4 alkalmazottnak biztosít munkalehetőséget szeptembertől. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke, Kalmár Pál polgármester, dr. Krausz Henrikné jegyző asszony, és külön erre az alkalomra készültek ünnepi műsorral az izgatott, mosolygós szemű óvodások.

A fejlesztés a TOP-1.4.1-15-BK1-2016-00015 azonosítószámú, „A foglalkozatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével – Új mini bölcsőde kialakítása Solton” projekt keretében valósult meg.

Galéria

MegyebölcsődeSolt