2024.03.19, Kedd

A soltvadkerti iskola is részt vett a vízivást népszerűsítő Happy hét programban

mti

2018.05.22. 14:01

A soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola egy csoportos kalandparki belépőt nyert.

Hirdetés

Több 73 ezer iskolás és óvodás vett részt a vízivás népszerűsítésére megrendezett Happy hét idei programjain, kétszer annyi, mint tavaly - közölte Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az MTI-vel. Míg tavaly 172, idén már 404 intézmény vállalkozott a tematikus hét megszervezésére. 

 

Az eseményt kilencedik alkalommal hirdették meg, a csatlakozás feltétele az volt, hogy az óvoda vagy az iskola az OGYÉI által javasolt különféle programok egyikét valósítsa meg, és ennek dokumentációját, pályázati anyagát 2018. április 20-ig juttassa az intézethez. A beküldött pályaműveket szakmai zsűri bírálta el.

A legtöbb programelemet a székesfehérvári Rákóczi Utcai Óvoda Nyuszi csoportja valósította meg, nyereményük egy művészeti foglalkozás a MUS-E Magyarország jóvoltából. Ebben a kategóriában a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola egy csoportos kalandparki belépőt nyert.
    A növények és a víz címmel meghirdetett rajzverseny győztese a szegedi Rókusvárosi II. számú Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 5.a osztálya lett, ők belépőt kaptak a fővárosi Tropicariumba. 
    A Víz ezer arca címmel meghirdetett versenyen, amelynek keretében egy tudományos kísérletet bemutató, legfeljebb 5 perces mozgóképes anyagot kellett beküldeni, a Porcsalmai Napközi Otthonos Óvoda lett az első, ők nyereményként elmehetnek a Csodák Palotájába.

MegyeSoltvadkertHappy hétsoltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskolavízivás