2024.04.20, Szombat

Kecskemétre érkezik a 17. Drogmentes Magyarországért Maraton

2018.04.27. 08:23

Idén árilis 27-én futnak Dunaújváros és Kecskemét között. Így az útvonalukkal érintik Dunavecse, Szalkszentmárton, Szabadszállás településeket is.

Hirdetés

A Drogmentes Magyarországért Maraton indulásakor megannyi elismert művész és sportoló volt jelen. Az első kilométereket megelőzően még színpadi program is színesítette a napot. A résztvevő tömeg kísérte végig a csapatot az első kilométereken. Az először 2002 márciusában megszervezett Drogmentes Magyarországért Maraton egy 42 napos futás, mely hazánk egyetlen eredményekben gazdag drogprevenciós rendezvénysorozata.

A drogmentes csapat idén április 7-én, az Egészség Világnapján indult útnak a Parlamenttől. A már lassan két évtizedes hagyományt folytatva az idei Start rendezvényt a 17 éves maraton számos fővédnöke, VIP és művész barátja is meglátogatta. Horányi Juli, az X-faktor sztárja pörgős számokkal „ébresztette” az érdeklődőket a műsor elején. Pethő Kincső színművész, a Vörös veréb c. amerikai film egyik szereplője verssel köszöntötte az egybegyűlteket. Danny Blue mentalista elmondta, hogy az emberek gondolkodása, csak drogok nélkül lehet tiszta. Nick Árpád a világ legerősebb embere 65 évesen is, mint minden évben csatlakozott a Start-hoz!

A csapat a korábbi évekhez hasonlóan ország körüli útjával hívja fel a figyelmet a drogok veszélyeire. A sport program mellett a Drogmentes Maraton csapattagjai önkéntesen drogmegelőző előadásokat tartanak az iskoláknak. Valamint drogmegelőző tanórai segédletet is biztosítanak, hogy a pedagógusok még könnyebben tudják átadni diákjaiknak a kendőzetlen igazságot a drogokról. A diákok, és érdeklődők a futásba is bekapcsolódhatnak.

A Drogmentes Magyarországért Maraton eredményességét számos elbeszélés, személyes elmondás bizonyítja, amely szerint rengeteg iskola van hazánkban, ahol már kevesebb a drogozás, vagy egyenesen el is hagyták a gyermekek a drogok használatát. (Ezt a büszke és hálás pedagógusok, iskolaigazgatók beszámolói bizonyítják.) Az eddigi egyik legmeghatóbb esemény az volt, amikor a maratont felvezető rendőrség egy fiatal tagja könnybe lábadt szemekkel ment oda Németh Gergő csapatkapitányhoz és hálásan köszönte neki a Drogmentes Maraton munkáját, mert általános iskolás korában éveken keresztül járt hozzájuk az iskolába a maratoni csapat, és mindannyiszor megfogadta, hogy ő bizony nem fog drogozni. És ezt be is tartotta. A Drogmentes Magyarországért csapata idén, május 20-án tér vissza Budapestre.

 

KecskemétMegyeBács-Kiskun megyeDrogmentes Magyarországért Maraton