2024.04.27, Szombat
Letették a kiskunhalasi Rákóczi sportcentrum alapkövét
fotók: Pál Ferenc Szilágyi

Letették a kiskunhalasi Rákóczi sportcentrum alapkövét

Bányai Gábor facebook

2018.04.28. 15:50

Várhatóan az év végére készül el a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium vadonatúj sportcentruma a volt kollégium területén.

Hirdetés

A létesítmény alapkövét, egy időkapszulával szerdán délelőtt tették le ünnepélyes körülmények között. A jeles eseményen részt vett Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek, valamint Bányai Gábor Kiskunhalas és körzete országgyűlési képviselője. Téglás László igazgató szerint a diákok már nagyon várják az új sportcentrum megnyitását.

Az ünnepségen Téglás László méltatta az intézménybe járó diákok sportteljesítményét, akik között nem ritka a világ és Európai versenyeken elért komoly sikerek is, és a Tekós sportolók kiválóan szerepelnek az országos bajnokságokon is. Az új létesítmény pedig kiváló lehetőséget ad arra, hogy a sportolók még felkészültebbek legyenek, még jobb eredményeket tudjanak elérni, amihez már szinte minden feltétel adott lesz.

Az Érsekatya is kihangsúlyozta, hogy a lelki és a testi egészség egymás nélkül mit sem ér, a sport által ép testben ép lélek alakulhat ki, fontos hogy ez is megvalósulhasson. Az ilyen és hasonló építkezések mindazt a folyamatot erősítik, mely a fiatalok egészséges életmódra terelését szolgálja.

 

Sok évvel ezelőtt készítettek egy, a megyére vonatkozó tanulmányt, mely a fiatalok egészségi állapotát mérte fel, és az akkori helyzet katasztrofális képet mutatott. Ha nem cselekszünk, akkor a felnőtté váló mai fiatal generációk jó része olyan betegségekkel és problémákkal fog szembenézni, melyeket olykor már orvosolni sem lehet. A mindennapi testnevelés bevezetésétől a hasonló jellegű sportberuházásokig azt a célt szolgálja, hogy egy egészségesebb, boldogabb és hosszabb életű generáció növekedjen fel, szeressék meg a sportokat, és gyermekeik számára is adják majd tovább. Ez nem csak prevenció, hanem befektetés a jövőbe.

KiskunhalasMegyeII. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és SzakgimnáziumRákóczi sportcentrum