2024.03.28, Csütörtök

Két fontos fejlesztés Érsekhalmán

zsigorobert.hu

2018.03.02. 14:00

A település egyik jelképének számító tájház szomszédságában szociális fürdőkonténert alakított ki az önkormányzat, emellett pedig megújult az egyik bérlakás is.

Hirdetés

Több mint 20 millió forintos kormányzati támogatás segítségével fejlődhetett tovább Érsekhalma. Horváth Roland polgármester elmondta: három éve tervezték a beruházásokat, amelyek hozzájárulnak ahhoz is, hogy a község még otthonosabbá válhasson.
 

A tájház évente közel fél tucat rendezvénynek ad otthont. A szociális fürdőkonténer hozzájárul ezeknek az eseményeknek a kényelmesebb lebonyolításához, és segíti azokat a lakosokat is, akik nehéz helyzetben élnek. A konténerben jelenleg mosdó és zuhanyzó található, de hamarosan mosó- és mosogatógép is helyet kap benne. A beruházás összértéke közel 8 millió forint, amelynek nagyobbik részét (6.5 millió forint) kormányzati pályázati forrásból, fennmaradó részét önerőből finanszírozta a település.

Érsekhalma másik részén egy lakást újított fel az önkormányzat. A 91 négyzetméteres, kétszintes épület nyílászáróit kicserélték, felújították a parkettát, a lépcsőt, a vizesblokkokat és a villamoshálózatot is. Horváth Roland polgármester úgy fogalmazott: több mint 650-en élnek a településen, a fiatalok megtartását viszont nehezíti, hogy nincs elég lakás. – Már többen jelentkeztek a szociális bérlakásra. A munkálatokat a közmunkaprogram segítségével tudtuk elvégezni, nyolc fő részére munkát tudtunk biztosítani a beruházással.

 

2010 óta tart a közfoglalkoztatási program – mondta a csütörtöki átadón Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. – A cél az volt, hogy akik akarnak, azok tudjanak is dolgozni, majd elhelyezkedhessenek a munkaerőpiacon. Ez az elképzelés sok embernek segített. A mostani két fontos fejlesztés a település javát szolgálja, és az elkövetkező időszakban is azon leszünk, hogy közösen tudjunk előre lépni.

MegyeÉrsekhalmafürdőkonténer