2024.03.29, Péntek
Kecskeméten ad elő a 28 emeletes MOL-Campus tervezője is
molcampus.hu

Kecskeméten ad elő a 28 emeletes MOL-Campus tervezője is

magyarepitok.hu

2018.03.08. 08:51

Sorozatunk harmadik részében az IDEA Conference 2018 olyan résztvevőit mutatjuk be, akik a világ minden pontján maradandó nyomot hagytak már az általuk tervezett épületekkel.

Hirdetés

A csütörtökön Kecskeméten kezdődő IDEA Conference 2018-nak a már eddig bemutatott sztárelőadók mellett izgalmas vendége lesz Roger Ridsdill Smith, aki az Egyesült Királyság Építőmérnöki Intézetének kiemelt tagja és a Foster + Partners statikai mérnökcsapatának vezetője. Cambridge-i egyetemi tanulmányai után Párizsban kezdte szakmai karrierjét, majd 1994-ben csatlakozott az Ove Arup and Partners mérnöki irodához. 2003-ban ő lett az igazgató: egy több mint hetven fős mérnökcsapat került az irányítása alá az Arup londoni irodájában.

A világ számos pontjáról van tapasztalata a tervezés és a kivitelezés területéről is, vezetői és beosztott szerepben egyaránt otthonosan mozog. Épített már többek között repülőtéri terminált Kuvaitban és Panamában, 150 ezer négyzetméteres irodafejlesztést az Egyesült Államokban, vagy éppen toronyépületet Pekingben és Mumbaiban. Különösen érdekli a lakóházak tervezése, mely területen számos építési módban járatos, de dolgozott már nagyléptékű városi projekteken is. 2010-ben elnyerte a Királyi Mérnöki Akadémia ezüstérmét, majd 2017-ben Nemzetközi Híd- és Szerkezettervező Mérnökök Szövetségének (IABSE) Milne medálját.

fosterandpartners.com

A magyar közönség a közelmúltban a BudaPart projekthez kapcsolódóan felépülő, több mint 100 méter magas és 28 emeletes MOL-Campus tervezőjeként hallhatott Roger Ridsdill Smith-ről és a Foster + Partners tervezőirodáról. Az IDEA Conference 2018 pénteki napján ő tartja majd a nyitóelőadást.

 

A BIM design szlovén szakértőjével is találkozhatunk majd

Mitja Vovko Ljubljanában és az Egyesült Királyságban végezte egyetemi tanulmányait. Építészként sok kisebb, egyedi tervezési projektben vett részt, és hazájában két építészeti pályázat szerzője.

Az Architect TRIMO Group munkatársaként 5 évig a kutatás és fejlesztés területén, valamint tanácsadóként az építészet területén tevékenykedett, de közreműködött az új termékek fejlesztésében is. 2015-ben csatlakozott a műszaki értékesítési osztályhoz, ahol a moduláris épületkoncepciókra összpontosított, de részt vett a BIM (Building Information Management) környezet tervezésében és fejlesztésében, valamint az ARTME homlokzati megoldás termékfejlesztésében is. Számos fontos tervezési projekten dolgozott, például az alacsony energiájú, többfunkciós Mokronog Apple CO2 sportcsarnok, valamint a Mango Barcelona HQ épület tervezésén.

mitjarhitektura.eu

Mindennapi tevékenységei mellett igyekszik a jövő technológiáit előmozdítani, valamint az új épületburkoló rendszerekre és a BIM folyamatokra összpontosít. A konferencián a hétfő délutáni „Fókuszban az innovatív szemlélet” szekcióban vesz majd részt.

A március 8-án és 9-én sorra kerülő kecskeméti IDEA Conference 2018 médiatámogatója a magyarepitok.hu. Az esemény kiemelt támogatója a KÉSZ Zrt.

Galéria

KecskemétKecskemétkülföldépítészetIDEA 2018 KonferenciaBIM