2024.04.26, Péntek
Keceli fórum a Magyar Mezőgazdaságért
fotó: Pál Ferenc Szilágyi

Keceli fórum a Magyar Mezőgazdaságért

Bányai Gábor facebook

2018.03.10. 13:44

Szövetségben a Magyar Mezőgazdaságért címmel fórumot tartott Kis Miklós Zsolt agrár- vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Bányai Gábor fideszes országgyűlési képviselő. Kiértékelték az elmúlt 8 év agrárpolitikáját és eredményeit.

Hirdetés

A számok alapján elmondható, hogy Bács-Kiskun Megye és benne a térség, országos összevetésben is jól szerepel a vidékfejlesztési pályázatokon.

Bács-Kiskun megyében 106 milliárd forint jutott a gazdálkodóknak az 1300 milliárdos keretből, így elmondható, hogy a megye jobban szerepel, a térség pedig a megyére jutó források közel több mint egy-hatodát tudta kipályázni.

Korábban ennyi forrás még nem érkezett, és ennyi pályázó sem volt még a térségben. Már most 17.416.173.374 Ft támogatást nyertek el a gazdálkodók a választókerületben, mely összességében több mint 2200 pályázatot jelent.

A keceli fórumon több, mint 200 résztvevő volt jelen, melyen államtitkár úr is külön fogadóórát tartott a gazdálkodóknak, aki jó hírekkel is szolgálhatott, hiszen a napokban több kifizetés is megindul és több kiírásban is döntések fognak születni.

MegyeBács-Kiskun megyeKecel Magyar Mezőgazdaságért