2024.03.29, Péntek

Elkezdődött a Mercedes-Benz és GAMF közös mérnökversenye

Neumann János Egyetem

2018.03.06. 15:00

A verseny célja, hogy a mérnök hallgatók gyakorlati megoldásokat dolgozzanak ki a Mercedes gyár mérnökei által biztosított műszaki kihívásokra. A hallgatók bizonyíthatják, hogy csapatban is képesek dolgozni és az eddig megszerzett tudásukat a gyakorlatban is fel tudják használni.

Hirdetés

2018. március 5-én ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara által szervezett mérnökverseny. 

 

A versenyre több mint 30 felsőbb éves mérnökhallgató jelentkezett, akiket 4-5 fős csapatokba osztottak be. A műszaki kihívások mindegyike a Mercedes-Benz modellek gyártásával kapcsolatos aktuális műszaki, tervezési és programozási feladat. A csapatokat a verseny folyamán a megadott projektekhez hozzárendelt gyári mentor és a GAMF alapszakokhoz illeszkedően kijelölt felkészítő tanárai fogják segíteni.

A közel egy hónapig tartó verseny alatt a hallgatók március 7-én egy tartalmas gyárlátogatáson is részt vesznek majd.

A verseny 2018. március 26-án fejeződik be, ahol a hallgatóknak egy prezentációban összefoglalva kell bemutatniuk a megoldásukat a mentoraik és egy olyan szakmai zsűri előtt, amely a GAMF oktatóiból és a Mercedes vezetőiből áll össze.

 

Az eseményen köszöntőt mondott az Egyetem kancellárja, Finta Zita: „Látnunk kell, hogy ez a verseny a hallgatók megmérettetésén túl bemutatja az oktatóink kiemelt színvonalú munkáját is, hiszen a hallgatók elsősorban az Egyetemünkön megszerzett elméleti tudásukra alapozva látnak neki a versenyfeladatok megoldásának. A versenyen visszaigazolódhat az Egyetemünkön megszerzett piacképes tudás, amit szeretnénk, ha a Mercedes vezetése is megtapasztalhatna, és ez által ismerne el.

Ugyanakkor úgy gondolom a Mercedes számára ez a verseny egy fontos együttműködés színterévé is válhat, hiszen a hallgatók számára tud majd olyan szituációkat bemutatni, amely mindenképp pozitív munkatapasztalatok megszerzését segíti elő.” – mondta el a kancellár.

KecskemétMegyeMercedes-BenzGamfmérnökverseny