2024.04.20, Szombat

Önként vállalták a szolgálatot

honvedelem.hu

2018.02.28. 16:12

Kecskemét, Tiszakécske, Kunszentmiklós és a Kiskunfélegyháza járási század tagjainak részvételével megkezdődött a területvédelmi tartalékosok idei kiképzési éve Bács-Kiskunban.

Hirdetés

Négy járás önkéntes tartalékos katonáinak részvételével megkezdődött a területvédelmi századok tagjainak idei felkészítése Bács-Kiskun megyében. Az MH Anyagellátó Raktárbázis hetényegyházi bázisparancsnokságán február 19. és 23. között tartott kiképzés Nagy Viktor alezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Bács-kiskun megyei előkészítő részlege vezetőjének felügyelet mellett zajlott.
 

Az összevont felkészítésre azért volt szükség, hogy azoknak a járásoknak az önkéntesei is elsajátíthassák a szolgálat ellátásához szükséges ismereteket, ahol helyben még nem biztosítottak a kiképzés feltételei.

Nagy Viktor alezredes, a megyei előkészítő részlege vezetője elmondta: február 19-re azokat az önkénteseket hívták be, akik még nem teljesítették a területvédelmi tartalékosok részére meghatározott 120 órás felkészítés első modulját. Ők munka-, tűz-, baleset-, és környezetvédelmi oktatásokon vettek részt, logisztikai és szolgálati szabályzatismereti, valamint harcászatelméleti előadásokat hallgattak és tájékoztatást kaptak az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálat jelentőségéről és a Magyar Honvédség szervezeti keretében elfoglalt helyéről, a tartalékosok törvényben meghatározott feladatairól, jogairól, kötelezettségeikről. A gyakorlati foglalkozásokon pedig megismerték a honvédségben rendszeresített AK-63/D gépkarabély fő részeit, működésének elvét, biztonságos kezelését, a hozzá rendszeresített lőszert, gyakorolták a fegyver szét-, és összeszerelését, karbantartását. Az alaki fogások mellett a kiképzők a katonai testnevelés keretében az önvédelemre épülő közelharc alapjainak oktatására is nagy hangsúlyt fordítottak, az egészségügyi alapismeretek tárgykörében pedig az elsősegélynyújtást, a sebek fertőtlenítését és kötözését, a sérült, tört végtagok rögzítését sajátították el.

forrás: honvedelem.hu

KecskemétKiskunfélegyházaMegyeTiszakécskehonvédségkiképzésKunszentmiklós