2024.04.20, Szombat

Létszámleépítések megelőzése és kezelése megnevezésű munkaerőpiaci program indult

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

2018.01.22. 09:27

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal megyei kormányhivatalokkal és a Nemzetgazdasági Minisztériummal konzorciumban valósítja meg a 2018. január 1. és 2020. december 31. között a GINOP-5.3.10 „Létszámleépítések megelőzése és kezelése kiemelt projektet, melynek kerete 5 milliárd forint.

Hirdetés

A projekt célja, hogy a munkaadókkal együttműködésben segítséget nyújtson a várhatóan létszámleépítéssel érintett munkavállalóknak még a munkaviszony megszűnését megelőzően az újbóli elhelyezkedés segítése, az álláskeresővé válás megelőzése érdekében.

 

A projekt célcsoportja azon munkavállalók alkotják, akik a csoportos létszámleépítéssel érintetté válhatnak, vagy akiknek a munkaviszonya egy éven belül megszűnik, és ezt a munkaadó a munkavállalókkal, valamint az állami foglalkoztatási szervvel előzetesen írásban közölte.

 

A projekt keretében személyre szabott szolgáltatások és képzési támogatások nyújthatóak a célcsoport részére az Európai Szociális Alap és a nemzeti társfinanszírozás által biztosított forrás révén.

 

A célcsoport programban való részvételéhez a munkaadó előzetes hozzájárulása és a kormányhivatallal történő együttműködése szükséges.

 

További információért a munkaadók és a munkavállalók a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályához, illetve a járási hivatalok foglalkoztatási osztályainak munkatársaihoz fordulhatnak bizalommal.

MegyemunkaerőpiacBács-Kiskun Megyei Kormányhivatallétszámleépítés