2024.04.18, Csütörtök

Kiváló teljesítmény a Bács megyeiektől a Fekvenyomó OB-n

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.11.19. 14:01

A bajnokságon a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot egy hét fős csapat képviselte.

Hirdetés

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Fekvenyomó Bajnokságát - az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében, Mészáros László, többszörös fekvenyomó Európa- és világbajnok közreműködésével - a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban rendezték meg.

 

 

Az erős, jól felkészült mezőny tagjai - nők és férfiak egyaránt - az erőemelő világszövetség (WPC) versenyszabályzata alapján több súly-, és korcsoportban mérték össze erejüket. Sportszerű versengésnek és kemény küzdelmeknek lehettek tanúi a kísérők és a nézők. A helyezéseket a bírók a legnagyobb súly teljesítése alapján döntötték el. A csapatverseny értékelésénél a szervezeti egységenként induló, maximum tíz fő közül a legjobb négy férfi és egy női versenyző eredményét összesítette a bírálóbizottság.

A megyei csapat tagjai jó tanácsokkal segítették egymást a bemelegítésnél, majd lelkesen buzdították az éppen súly alatt fekvő társukat. Az eredmények nem maradtak el! A csapat két tagja a dobogó legfelső fokára állhatott, egy versenyzőnek „bronz” került a nyakába. A csapateredményért közösen küzdöttek meg, ami egy igen szép harmadik helyezést eredményezett. Az összesített csapatversenyben sem találtak sok legyőzőre, hiszen negyedikként zárták a mezőnyt.

 

MegyeBács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságOrszágos Fekvenyomó Bajnokság