2024.03.29, Péntek

Január végéig várják a jelentkezéseket a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre

mti

2017.11.30. 10:47

A Kárpát-medence kincsei elnevezésű vetélkedőt a hungarikummozgalom további népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében szervezi meg a Lakitelek Népfőiskola, az Országgyűlés és a Hungarikum Bizottság támogatásával.

Hirdetés

Január végéig jelentkezhetnek az általános iskolák 7. osztályos diákjai és felkészítő tanáraik a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre. A megmérettetésre három diákból és egy felkészítő tanárból álló csapatok jelentkezését várják.     

A nevezés feltétele a felhívás mellékletében található 50 kérdésből álló feladatlap megoldása és elküldése a [email protected] e-mail címre. A határidőig, január 22-éig jelentkezők februárban újabb feladatot kapnak. Ennek megoldásával március közepéig lehet pályázni az április végén zajló elődöntőre.     

A vetélkedő feladatai a Hungarikum Bizottság által a Hungarikumok Gyűjteményébe választott értékek ismeretére irányulnak. Mindezek mellett érdemes felkészülni a versenyen résztvevő iskolák és környékének helyi értékeiből is - mondta Lezsák Sándor, a Hungarikum Bizottság tagja.     

Minden elődöntőbe és döntőbe jutott csapat tagjai hungarikumokat, nemzeti értékeket nyernek. A győztes iskola jutalma egy Alpha 1 PRO típusú programozható robot lesz, a döntő első három helyezettje pedig augusztus végén hungarikumkörúton vehet részt.     

A vetélkedő felhívása, feladatlapja és a felkészülést segítő háttéranyag is elérhető a www.hungarikum.hu honlapon.

MegyehungarikumLakitelek NépfőiskolaKárpát-medencei Hungarikum vetélkedő