2024.03.29, Péntek
A Bács Megyei Kormányhivatal is belépési pont az Ifjúsági Garancia Rendszerbe
Ifjúsági Garancia Program

A Bács Megyei Kormányhivatal is belépési pont az Ifjúsági Garancia Rendszerbe

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

2017.11.10. 08:11

A projekt indulása óta eltelt időszak eredményei bizonyítják, hogy szükség volt a kezdeményezésre, a fiatalok igényt tartanak arra, hogy segítsük Őket a munkaerőpiacra történő belépésben.

Hirdetés

Az Ifjúsági Garancia Rendszer 2015. évben történő bevezetésével hazánk vállalta, hogy a 25 év alatti fiataloknak meghatározott időtartamon belül konkrét segítséget nyújt a munka illetve tanulás világába történő be- vagy visszajutáshoz.

A fiatalok számára a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalainak Foglalkoztatási Osztályai szolgálnak belépési pontként az Ifjúsági Garancia Rendszerbe.

A 2015. januártól, a projekt indulásától eltelt időszakban, Bács megyében 7.646 fő, célcsoportba tartozó személyt szólítottak meg és tájékoztattak a projekt nyújtotta lehetőségekről.

A GINOP 5.2.1-14 projektbe 2017. október 30-ig 4.178 személy került bevonásra. Valamennyi bevont személy igénybe vette a számukra felajánlott munkaerőpiaci szolgáltatások valamelyikét. 

Különböző bér jellegű támogatások segítségével 2.904 fő elhelyezését sikerült megvalósítani, 1.226 fiatalnak pedig képzéssel tudták növelni elhelyezkedési esélyeit.  

Cél, hogy minél több, a célcsoportba tartozó fiatal munkaerőpiaci integrációját segítsék támogatott elhelyezéssel vagy képzéssel.   

Amennyiben Ön is érintett és segítségre van szüksége, kérdéseivel forduljon bizalommal a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályához, illetve a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai munkatársaihoz. További információ a www.ifjusagigarancia.gov.hu – oldalon, illetve Facebook oldalon: https://www.facebook.com/Ifjúsági Garancia

Bács-Kiskun Megyei KormányhivatalMegyemunkaerőpiacIfjúsági Garancia Rendszer