2023.09.23, Szombat
Új polgármestert választanak vasárnap Kunbaján
Franzné Lakner Éva polgármester facebook

Új polgármestert választanak vasárnap Kunbaján

mti

2017.10.04. 12:32

A volt polgármester, Franzné Lakner Éva és két társa ellen április végén költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása gyanúja miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség.

Hirdetés

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap a Bács-Kiskun megyei Kunbaján, mert a település korábbi vezetője júniusban lemondott tisztségéről.

Pozsgainé Juhász Ildikó, a Kunbajai Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője az MTI-nek elmondta, a polgármesteri tisztségért öten indulnak: Kalapos Mária a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, valamint Halász István, Szabó József, Szabó Erika és Latinyák István függetlenként.
A jelöltek közül Halász István már volt korábban Kunbaja polgármestere, és 2014-ben is indult a tisztségért.
A választásra jogosult mintegy 1300 helyi lakos vasárnap reggel hattól este hét óráig két helyen, a Szivárvány Szociális Szolgáltató Központban és az Összefogás Közösségi Házban szavazhat.

Az eddigi polgármester, Franzné Lakner Éva második ciklusát töltötte a település élén.
A polgármester a közösségi oldalán jelentette be, hogy június 15-ével lemond tisztségéről. Azt írta, a személyét ért támadások és a döntését megelőző időszak eseményei hatására határozott úgy, hogy a közélet helyett a jövőben inkább a családjával töltene több időt. Döntésének okait nem részletezte. Az időközi választásokig a polgármesteri feladatokat Patocskai Tibor alpolgármester vette át.

 

MegyeKunbajapolgármester választásFranzné Lakner Éva