2024.03.28, Csütörtök

Kiderült, ki nyerte meg az Ifjú Kócsagőr Programot 2017-ben!

knp.nemzetipark.gov.hu

2017.10.01. 11:15

Nyolc hazai nemzetipark-igazgatóság, valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság egy-egy kócsagőr-jelöltje mérte össze tudását.

Hirdetés

Jövőre a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság rendezheti az országos döntőt, ami már önmagában sokat elárul a nyertesről.

Színvonalas döntővel zárult az idei Ifjú Kócsagőr Program Kunadacson 2017. szeptember 29-én .

A háromnapos versenyen nyolc hazai nemzetipark-igazgatóság, valamint a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) kócsagőr jelöltjei mérték össze tudásukat.

 

Az Ifjú Kócsagőr 2017 versenyzői és mentoraik, valamint a szervezők

 

Az Ifjú Kócsagőr Program célja, hogy felkeltse a 18-24 éves korosztály érdeklődését az értékteremtő programok iránt, betekintést nyújtson a természetvédelembe, valamint bemutassa és népszerűsítse a gyakorlati terepi természetvédelmi tevékenységeket.

Az első napon minden versenyző egy előadás keretében beszámolt a felkészítő természetvédelmi őr mentorával töltött kéthetes szakmai gyakorlata tapasztalatairól és könnyített természetőri vizsgát tett. A következő nap különféle izgalmas és érdekes terepi feladatokat kellett megoldaniuk. Olyan problémákat és helyzeteket szimuláltak a verseny rendezői, amelyek a természetvédelmi őrök mindennapi munkájában is előfordulnak. Itt már nem volt elég az elméleti tudás, szükség volt gyors helyzetfelismerő képességre, a határozott fellépésre is.

 

 

Az Ifjú Kócsagőr Program idei győztese végül Fejes Zsófia Anna lett, akit Udvardy Ferenc, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre készített fel.

 

Forrás: knp.nemzetipark.gov.hu

MegyeNemzeti ParkversenyKunadacsIfjú Kócsagőr Programot