2024.04.25, Csütörtök

Dunavecsén rendezték meg a Kollégium Plusz program ünnepélyes megnyitóját

EMMI

2017.10.13. 18:35

A pályázat keretében hat kollégiumban évente várhatóan 180 – 200 fő gyermek vesz részt, ezáltal igazi életkezdési esélyt kapnak.

Hirdetés

 

Kollégiumi modellprogram indul hátrányos helyzetű tanulóknak.

A társadalom jól felfogott érdeke, hogy a saját jövőjébe tett befektetésként tekintsen a nyomort újratermelő ördögi kör megszakítására – mondta Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Dunavecsén a Kollégium Plusz program ünnepélyes megnyitóján.

Az államtitkár ismertette, hogy a kormány 110 millió forintos hazai forrásból hirdette meg az idén a Kollégium Plusz modellprogramot komplex hátránykompenzáció céllal a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére, valamint a kollégiumi körülmények között megvalósuló gyermekjóléti prevenciós programok támogatására.

A program célja a szegény családban élő gyermekek és a tartós rászorultságban élők köznevelési intézményekből való lemorzsolódásának megelőzése, továbbá segíti a gyerekek továbbtanulási mutatóinak javulását is.

Valamennyi gyermek magában hordozza azokat a belső adottságokat, amelyek fejlesztésével és megfelelő segítséggel képes jól teljesíteni az iskolában, nevelési hátrányait képes ledolgozni és megtalálni helyét előbb a szűkebb, majd a tágabb társadalomban, a munka világában. A program által igazi életkezdési esélyt kapnak a gyermekek és így lehetőség nyílik arra, hogy a nyomor, a gyermekszegénység ne terjedjen tovább generációról generációra.

A Kollégium Plusz modellprogramot három évre felzárkózási, prevenciós céllal hirdette meg a kormány. A pályázat keretében hat kollégiumban évente várhatóan 180 – 200 fő gyermek vesz részt a felzárkózást elősegítő projektben.

MegyeDunavecsehátrányos helyzetű családok gyermekei Kollégium Plusz program iskola