2024.03.28, Csütörtök

Bicikli- és autószervizek, éttermek a NAV célkeresztjében

www.adozona.hu

2017.10.09. 19:37

Fokozottan ellenőrzik az adóhatóság revizorai ezen a héten a kerékpár- és autószervizeket a már megszokott vendéglátó-ipari számla-, nyugtaadás szabályszerűségének vizsgálata mellett.

Hirdetés

Budapesten az Országos Étterem Hét programra tekintettel a vendéglátósoknál ellenőrzik a NAV munkatársai kiemelten a számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.  

 

Észak-Budapest

A vendéglátósoknál ellenőrzik kiemelten az Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóság munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését ezen a héten, tekintettel az Országos Étterem Hét elnevezésű programra.

Bács-Kiskun megye

Október 9. és 15. között fokozott ellenőrzésekre számíthatnak az adózók Baján és környékén. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentéseit, valamint az áruk eredetét ellenőrzik a piacon, közterületeken.

Baranya megye

Október 9. és 15. között Pécsett, Harkányban, Komlón, Kővágószőlősön, Mecseknádasdon, Nagypeterden, Siklóson, Villányban és a Mohács környéki településeken ellenőrzik a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét és az online pénztárgépek használatát, elsősorban a zöldség- és gyümölcskereskedőknél, vendéglátóegységekben, vásárcsarnokokban és a piacokon. A próbavásárlások mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

Győr-Moson-Sopron megye

A kerékpárszervizeket és autógumi-szerelő műhelyeket ellenőrzik fokozottan októberben a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai. A nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Hajdú-Bihar megye

Operatív ellenőrzések helyszínei október 9. és 13. között:

 október  9. hétfő: Hajdúhadház, Bocskaikert

október 10. kedd: Létavértes

október 11. szerda: Nyíracsád, Nyírmártonfalva

október 12. csütörtök: Hajdúszovát, Ebes

október 13. péntek: Debrecen

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör, valamint a jövedéki termékek ellenőrzésére is.

Heves megye

Operatív ellenőrzések helyszínei Heves megyében a 41. héten:

október 9. (hétfő): Verpelét

október 10. (kedd): Hatvan

október 11. (szerda): Szihalom

október 12. (csütörtök): Gyöngyös

október 13. (péntek): Dormánd

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos számlát, nyugtát, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Megyei adóellenőrzések a 41. héten:

október   9. (hétfő): Újszász, Jászárokszállás

október 10. (kedd): Újszász, Szolnok

október 11. (szerda): Újszász, Zagyvarékas

október 12. (csütörtök): Újszász, Tiszafüred

október 13. (péntek): Újszász, Törökszentmiklós

Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon forgalomszámlálást végeznek, a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket vizsgálják. Az operatív ellenőrzések mellett a pénzügyőrök a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik.

Nógrád megye

Helyszíni ellenőrzések a 41. héten:

október 9. (hétfő): Pásztó és környéke

október 10. (kedd): Salgótarján és környéke

október 11. (szerda): Balassagyarmat és környéke

október 12. (csütörtök): Szécsény és környéke

október 13. (péntek): Bátonyterenye és környéke

A revizorok kereskedőknél, ezen belül piacokon, közterületeken, illetve vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél (kocsma) vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Somogy megye

A megyei adó- és vámigazgatóság októberben operatív ellenőrzés keretében vizsgálja az idei évben online pénztárgép használatára kötelezetté vált adózók közül a taxisok, a  fitnesz- és testépítő klubok  esetében a pénztárgép szabályszerű üzemeltetését. Emellett a szervizelési tevékenység, elvégzett javítási munkák  megfelelő dokumentálása, a szervizek adatszolgáltatási kötelezettségeinek teljesítése is kiemelt figyelmet kap.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóság a 41. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

október 09. (hétfő): Nyíregyháza

október 10. (kedd): Nyírbátor

október 11. (szerda): Vásárosnamény

október 12. (csütörtök): Kisvárda

október 13. (péntek): Újfehértó

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást ellenőrzik. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Tolna megye

A Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2017. október 3. és 15. között kiemelten ellenőrzik a vásárokon, piacokon értékesítő, szolgáltató vállalkozásokat. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgép használatát vizsgálják.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai fokozott helyszíni ellenőrzéseket végeznek ruházati-, lábbeli termékeket forgalmazó, a zöldség-gyümölcs árusító, a gépjárműjavítói tevékenységet végző adózóknál 2017. október 9. és 13. között a megye területén az alábbi bontásban:

október 9. (hétfő) Veszprém

október 10. (kedd) Várpalota

október 11. (szerda) Balatonfüred

október 12. (csütörtök) Pápa

október 13. (péntek) Zirc

Az ellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak szabályos foglalkoztatását, az online pénztárgéppel kapcsolatos kötelezettségeket és az áruk eredetét vizsgálják.

 

Forrás: www.adozona.hu

NAVMegyeellenőrzésnyugta