2024.03.29, Péntek

25 éves a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság

Kiskőrös

2017.10.20. 10:19

Az ünnepi alkalmon adták át, áldották és szentelték meg az új tűzoltófecskendőt is. 

Hirdetés


A városháza dísztermében tartott ünnepséget megtisztelte jelenlétével és köszöntő beszédet mondott: Font Sándor országgyűlési képviselő, Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere. Valamint Badud Jenő tű.ezredes, a kiskunhalasi KVK vezetője, és a környező települések polgármesterei.
Paksi Dénes tű.alezredes bemutatta az új fecskendőt, valamint képes beszámolóval visszatekintett az elmúlt 25 esztendőre.


Az ünnepi műsor részeként szavalat hangzott el Podobni Anna, a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája 1. c osztályos tanulója előadásában, majd a Szó-La-M AMI rézfúvós együttese muzsikált.

Domonyi László polgármester beszéde után 5 öltözet könnyű bevetési ruhát ajándékozott a város nevében a megalakulásának 25. évfordulóját jubiláló hivatásos tűzoltóságnak.


Elismerések átadása is történt.
"Flórián szobrot" kapott:Domonyi László polgármester, Porkoláb Károly nyugalmazott tűzoltó őrnagy, "Díszbalta" ajándékot vett át: Kelemen Gábor címzetes tűzoltó főtörzsőrmester, Kolonusz Attila címzetes tűzoltó főtörzsőrmester. Az udvaron Seffer Attila, római katolikus pap, Kecskeméti Pál evangélikus lelkész, valamint Pénzes Péter református lelkész, megáldották és felszentelték az új tűzoltó fecskendőt, vagyis ahogy a köznyelv ismeri, tűzoltóautót, a felszerelésekkel együtt.

 

Végezetül mindenki megtekinthette a minden igényt kielégitő felszereltségű, modern, új, mintegy százmilliós értékű gépjárművet. 
A találkozó, melyen a hivatásos és az önkéntes tűzoltók nyugdíjasai is szép számmal megjelentek, a "fehér asztal" mellett folytatódott.

Galéria

KiskőrösMegyeKiskőrösi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság