2024.03.29, Péntek

Kutatók Éjszakája a Neumann János Egyetemen

Neumann János Egyetem

2017.09.26. 10:19

Színes, változatos programokkal, számtalan élménnyel várják a tudomány iránt érdeklődő fiatalokat és időseket a kecskeméti és a szolnoki helyszíneken.

Hirdetés

 

Az intézmény az idei évben is csatlakozik a tudomány sokszínűségét hirdető nemzetközi kezdeményezéshez, a Kutatók Éjszakájához 2017. szeptember 29-én.

Cél a különböző szakterületek közérthető, látványos és szórakoztató formában való bemutatása. Az Intézmény számára fontos, hogy minél fiatalabb korban felkeltsék a diákok érdeklődését a kutatói pálya és a tudomány világa iránt. Természetesen nem csak a fiatalokat várják a rendezvényre, hiszen az előadások, bemutatók, kiállítások az egész család számára egész estés elfoglaltságot kínál.

Az este folyamán – sok egyéb téma mellett - az alábbi kérdésekre is választ kapnak a látogatók: Vajon megtaníthatók-e a robotok zongorázni? Hogyan lehet felruházni egy robotot a 3D látással? Hogyan történnek a Magyar Honvédség forgószárnyasainak kutató-mentő bevetései? Hogyan fejlődtek a drónok? Milyen régi gyümölcsfajták, dísznövények, gyógynövények vannak? Az érdeklődők részt vehetnek játékos matematikai akadályversenyen, vagy akár távcsővel figyelhetik a Nap, a Hold, a bolygók és csillagködök állását is.

A Kutatók Éjszakája részletes programjai és a regisztrációs lehetőségek megtalálhatók a http://www.kutatokejszakaja.hu oldalon.

KecskemétMegyeSzolnokNeumann János EgyetemKutatók Éjszakája