2023.10.04, Szerda

Harmadjára csaptak össze a hullámok a fürdők legnagyobb hazai versenyében. Bács-Kiskun megyéből hárman is a Top 10-ben végeztek.

Hirdetés

Az Év Fürdője közönségszavasát idén is a termalfurdo.hu szervezte a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával. A versenyben közel 200 hazai fürdő mérettette meg magát, 2017. június 1. és augusztus. 31 között, összesen 167 ezer szavazat érkezett, három kategóriában lehetett voksolni a kedvencekre.

 

Az Év Fürdője 2017 győztesei

2017-ben Az Év Fürdője a Hungarospa Hajdúszoboszló lett, mely a verseny történetében egyedülálló győzelmet aratott: 2015 után másodjára nyerte meg kategóriáját. A legkedveltebb hazai fürdőben gyógyfürdő, strand, aquapark, uszoda és fedett élményfürdő is üzemel. A Hungarospa Hajdúszoboszló nemcsak az ország, de egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexuma is.

Az Év Feltörekvő Fürdője a Demjéni Termál Völgy lett, ami népszerűségét szintén sokoldalúságának köszönheti, hiszen barlangfürdő – a Cascade Barlang- és Élményfürdő igazi szemkápráztató látványosság, ez egyik legkülönlegesebb fürdőhelyszín Magyarországon – gyógyfürdő és aquapark is várja itt a vendégeket.

A Helyiek Kedvenc Fürdője 2017 címet a szentendrei V-8 Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont szerezte meg. A létesítményt leginkább a széles palettájú wellness részlege teszi kedvelté, ahol finn szauna, infraszauna, bioszauna, gőzkabin, jégbarlang, sószoba és többféle masszázs is igénybe vehető. Itt található Magyarország első mesterszaunája is.

 

Előkelő helyeken végeztek a Bács megyei fürdők

Tizenkét Bács-Kiskun megyei fürdő mérkőzött meg a versenyben. Míg tavaly két, idén már három megyei fürdő is az élbolyban végzett. Közülük a kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő Az Év Feltörekvő Fürdője 2017 kategóriában kettőt javítva tavalyi eredményén 6., A Helyiek Kedvenc Fürdője 2017 kategóriában a tiszakécskei Kerekdombi Termálfürdő 4., a Dávodi Strandfürdő pedig 9. lett.

A megyei rangsor ide kattintva tekinthető meg. A szavazás további eredményei pedig itt láthatóak.

 

Forrás: azevfurdoje.hu

MegyeBács-Kiskun megyeversenyAz Év Fürdője 2017Jonathermál Gyógy- és ÉlményfürdőKerekdombi TermálfürdőDávodi StrandfürdőMagyar Fürdőszövetség