2024.03.29, Péntek

Felavatták Izsák új általános iskoláját

mti

2017.09.05. 08:30

A beruházáshoz a településnek csak a helyet kellett adnia, a teljes beruházási költséget, mintegy 4,5 milliárd forintot, a kormány biztosította az izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola új épületéhez.

Hirdetés

A jövő nem a felsőoktatásban, hanem a családban, az óvodában és az általános iskolában alapozódik meg - mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke a Bács-Kiskun megyei Izsákon, ahol felavatták a város új általános iskoláját.

A politikus leszögezte: nincs tehetségtelen gyermek, mindegyikükben van képesség, érték.

A pedagógusnak a szülővel és a közösséggel együtt az a felelőssége, hogy a gyerek képességét erősítse és kibontakoztassa - fűzte hozzá.

Lezsák Sándor úgy fogalmazott, hogy nincs tehetségtelen gyermek, csak tehetségtelen politika van, amely nem képes jó helyzeteket teremteni.

Most jó helyzetet teremtett a politika azáltal, hogy ilyen korszerű, új iskolát épített ide Izsákra - mondta.

Lezsák Sándor azt kívánta az iskolának, hogy szellemisége, nemzeti elkötelezettsége maradjon a régi, amelyet az elmúlt évtizedekben a szülők, a nagyszülők, a pedagógusok és a közösség megteremtett. A politikus megígérte, mindent megtesz azért, hogy tanuszoda is épüljön a városban.

 

Forrás: mti

MegyecsaládIzsákoktatásBács-Kiskun megyeáltalános iskola2017