2024.04.25, Csütörtök
Az Ölelő Kéz Alapítvány segít a dolgozók egészségügyi vizsgálatában

Az Ölelő Kéz Alapítvány segít a dolgozók egészségügyi vizsgálatában

bacsmegye.hu

2017.09.13. 11:24

A Kecskeméti Városrendészet irodájában végeztek ma délelőtt szűréseket az Alapítvány munkatársai.

Hirdetés

 

A közterület felügyelői munka nem egy hálás munkakör, télen fagyban, nyáron melegben mindig kint vannak az utcán, munkaidejük 90%-át a közterületen töltik bármilyen időjárási körülmények között. Elég stresszes munka is, a munkakörükből adódóan elég sok atrocitás éri őket, akit megbüntetnek, az nem mindig saját magát hibáztatja ha elkövet valamit, hanem inkább azt, aki megbünteti.

Csikos Imre, a Kecskeméti Közterület Felügyelet vezetőjének is fontos, hogy kollégái minél jobb egészségi állapotban végezzék munkájukat, lehetőséget teremtett egy helyben elvégzett szűrésnek. Jó viszonyt ápolnak az Ölelő Kéz Alapítvánnyal, így ma délelőtt sor került a vizsgálatokra.

Létszámuk 48 fő, legnagyobb részük élt is a lehetőséggel, kihasználva, hogy nem kell az egészségügyi intézményekbe bemenni, sort állni, sokuknak nem kell izgulni a fehér köpenyektől sem, hanem saját munkahelyükön végzik el a legalapvetőbb vizsgálatokat.

Sor került testtömeg-mérésre, ahol a dietetikus adott jó tanácsokat az egészséges táplálkozás kialakításához. Vérnyomás és vércukormérés, valamint koleszterin vizsgálat keretében derült fény, milyen egészségesek az érdeklődők. Amennyiben felmerült magas, vagy a helyes értékeknek nem megfelelő eredmény, az Alapítvány munkatársai jelezték, a háziorvoshoz, vagy szakorvoshoz irányították őket.

Az Ölelő Kéz Alapítvány több helyszínre is kitelepül, szakképzett kollégákkal végzik a szűréseket. Szűrési programokra pályáznak, valamint jószolgálati alapon is végzik tevékenységüket. Vakok és gyengénlátókhoz, mozgáskorlátozottakhoz látogatnak, egészségnapokon vesznek részt, oda mennek, ahol igény és szükség van rájuk.

Galéria

KecskemétMegyeÖlelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítványegészségügyi szűrővizsgálatKecskeméti Városrendészet