2023.12.06, Szerda
Félmaratonnal rajtol az őszi futószezon Ballószögön
Fotó: Futaszög SE Ballószög archívum

Félmaratonnal rajtol az őszi futószezon Ballószögön

Futaszög SE Ballószög

2017.08.07. 09:06

2017. szeptember 3-án immár 5. alkalommal kerül megrendezésre Ballószögön a NYAKVÁGÓ félmaraton és családi nap, mely az Alföld egyik leghangulatosabb terepén zajló versenye.

Hirdetés

Felsorolni is nehéz, annyi újdonsággal készülnek a szervezők, hogy az 5. NYAKVÁGÓ minden résztvevő számára emlékezetes legyen.

„Azon kívül, hogy az érdeklődő nevezők együtt futhatnak VADON JANIVAL 7 km-t, a versenyzők számára új, ha lehetséges, még az eddiginél is szebb környezetben haladó útvonalakat jelöltünk ki a 14 és a 22,5 km-es távon, ahol többek között egy lovas tanya udvarán, kemencék mellet, hamisítatlan alföldi hangulatban frissülhetnek a sportolók. Egy másik újdonság a Hétköznapok hősei csapatverseny. Itt 3 fős csapatok indulhatnak a 7 km -es távon, melyek tagjai Pedagógusok, a Katasztrófavédelem, Honvédség, Rendőrség, Büntetés Végrehajtás, Tűzoltóság, Rendvédelmi szervek dolgozói, Egészségügyi dolgozók lehetnek.

A verseny egyik fő vonzereje - azon kívül, hogy minden előnevező éremmel térhet haza – maga a helyszín. A pálya útvonalának nagy része csodálatos természeti környezetben, festői tájon, a Kiskunsági Nemzeti Park mellet halad el. A Nyakvágó domb tetejéről – mely a verseny névadója és az egyik frissítő pont is egyben, ahol egy tűzoltó autóból jön a párásítás – páratlan kilátás tárul a félmaraton +-t teljesítők szeme elé, akik gyönyörű erdőkön áthaladva folytathatják tovább útjukat. Még izgalmasabbá teszi a futók számára a versenyt a Félmaraton + távon az abszolút férfi és női győztesek számára – I. helyezett: aranyérem + oklevél + 30.000,- Ft , II. helyezett : ezüstérem + oklevél + 15.000,- Ft , III. helyezett: bronzérem + oklevél + 5.000 Ft - a támogatók által felajánlott pénzdíjak – mondta Somogyi Lajos a verseny egyik ötletgazdája és főszervezője.

A kísérő programoknál is számos újdonsággal készülünk – folytatja az új ötletek ismertetését Zsíros László, a verseny másik ötletgazdája – ezek közül a legfontosabbak a mindenki számára az ingyenesen kipróbálható mászó fal, illetve az UNIQA Biztosító egészségügyi szűrőkamionja, melynek bizonyos szolgáltatásai szintén térítésmentesen vehetők igénybe a rendezvény minden kedves látogatója számára. Az eddigi években már sikeres kezdeményezések most sem maradnak el, így ismét számos frissítő ponttal készülünk a versenyzők számára, melyeket továbbra is igyekszünk különlegessé varázsolni. Minden előnevezőnek most is rajtcsomaggal, befutó éremmel kedveskedünk, és alkoholos frissítés valamint bogrács party várja a célba érkező versenyzőket. A futók ebben az évben 3 km, 7km, 14 km és 22,5+ km-es távokon, míg a kerékpárosok 22,5 km-en tehetik próbára magukat. A legkisebbek a sportcentrumban, a 400m-es távon rendezett versenyen ismerkedhetnek a futással.

Természetesen az előző évekhez hasonlóan - a rendezvényre jellemző családias hangulat részeként - a sportolókat kísérőkre, az érdeklődő látogatókra is gondolunk, hiszen őket ismét számos érdekes program várja a sportcentrumban. A fentiekben említett mászó falon és szűrőkamionon kívül, látogatóink különböző sportágak bemutatóit tekinthetik meg, vetélkedőkön vehetnek részt, de kipróbálhatnak számos sporteszközt, játékot, természetesen ingyenesen. A legkisebbek nagy kedvencét, az óriási ugráló várat, valamint a sokféle gyermek programot az eddigi szokásoknak megfelelően térítésmentesen vehetik igénybe az apróságok”

A fentiek alapján nem véletlenül alakult ki az a kép a rendezvényről, hogy a nyár vége – kora ősz egyik leghangulatosabb, az Alföldön, terepen megrendezésre kerülő versenye az immár 5. alkalommal 2017.szeptember 3-án a Kecskemét melletti Ballószögön, megrendezésre kerülő NYAKVÁGÓ félmaraton és családi nap.Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a sportolók és az érdeklődök, joggal mondhatják, hogy ez az a verseny, ami mindenkinek többet ad.

A KEDVEZMÉYES ELŐNEVEZÉS 2017. augusztus15-ig tart.
NYAKVÁGÓ FÉLMARATON és CSALÁDI NAP 2017.SZEPTEMBER 03. BALLÓSZÖG
KEDVEZMÉNYES ELŐNEVEZÉS és BŐVEBB INFORMÁCIÓ: www.nyakvagofutas.hu
Facebook: V.Nyakvágó-futás/kerékpár félmaraton+, és családi nap

 

Forrás: Futaszög SE Ballószög

MegyefutáskerékpárversenyBallószögNyakvágó félmaratoncsaládi napAlföld