2024.04.25, Csütörtök

Államalapító Szent István király ünnepe Kiskőrösön

Kiskőrös

2017.08.20. 20:51

Augusztus 20-án reggel 9 órakor ünnepi szentmisével kezdődött a megemlékezés a római katolikus templomban, ahol Seffer Attila atya mutatta be a szentmisét. Az áldás után Font Sándor országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet. 

Hirdetés


Font Sándor azzal kezdte beszédét, mekkora áldás a mezőgazdaságból élők számára a mai eső, majd kiemelte Szent István királyunk nagyságát, beszélt történelmi jelentőségéről. Arról, hogy a Kárpát-medencében letelepedett pogány magyarságot hogyan próbálta meg a már gyermekkorában megkeresztelkedett uralkodó beintegrálni az európai népek közösségbe. Királyi nagyságát mutatja, az a tény, hogy felismerte: egyedül a kereszténység lesz az, amelynek köszönhetően népünk fennmaradhat. I. Szilveszter pápa a királyi szent korona elküldésével is elismerte ezt a tényt.

Az ünnepi beszédet műsor követte, majd Seffer Attila atya megszentelte az új kenyeret és megáldotta a város borait. Végezetül mindenki megkóstolhatta a szentelt kenyeret és a megáldott bort. A délután folyamán a város kemencéjénél mindenki megsüthette a maga ünnepi kenyerét. 

KiskőrösMegyeaugusztus 20.