2023.09.23, Szombat

„Családbarát Hely” címben részesült Solt

haromkiralyfi.hu, hirado.hu

2017.06.14. 14:20

A Prof. Dr. Kopp Mária által alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén országos hálózattá fejlődött. A 12 várossal, településsel kötött együttműködés jeléül, Családbarát Hely címeket adtak át kedden Budapesten, mellyel a családbarát szemlélet terjedését, a helyi rendezvények, programok és előadások szervezését szeretnék elősegíteni.

Hirdetés

A sajtótájékoztató a családbarát helyként működő Porcellino étteremben került megrendezésre. Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a gyermekvállalással nem megáll, hanem éppen ellenkezőleg, azzal kezdődik az élet. Az országos hálózat megalakulásával az egyénével szemben, a közösség erejére hívta fel a figyelmet, hiszen „a 12 csatlakozott helyi szervezet a családbarát intézkedések vállalásával egymástól tanulhat és megoszthatja a jó gyakorlatokat. ” tette hozzá.

A köszöntő után Pálfay Erzsébet, hálózati projektvezető beszélt röviden a mozgalomról. Az alapvető problémára miszerint a magyarok átlagosan 2-3 gyermeket szeretnének, végül azonban egyet vállalnak annak lokális szintű kezelésével és helyi közösségek megalakulásával lehet válaszolni, emelte ki. A mozgalom elképzelése „hogy év végéig minden megyében helyi közösségeket szervez, akik tudják képviselni és terjeszteni a családbarát szemléletet és ezzel hozzátenni a közös cél megvalósulásához, hogy megszülessenek a kívánt gyermekek.”

A mozgalom bemutatása után Skrabski Fruzsina és Pálfay Erzsébet átadta a Családbarát hely címeket. A díjazott helyi képviselők néhány mondatban szintén kifejtették az együttműködéssel kapcsolatos gondolataikat. Bács-Kiskun megyéből ezt a címet Kalmár Pál, Solt polgármestere is átvehette.

 

Forrás: haromkiralyfi.hu, hirado.hu

EgyébBács-Kiskun megye2017Soltcsaládbarát helyHárom Királyfi, Három Királylány Mozgalom