A kékkúti üzemcsarnokkal a cég termelése 15 százalékkal nő, az ízesített ásványvíz bevezetésével pedig 50-60 százalékosra bővülhet a piaci részesedése.
A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz egy 2,6 millió eurós beruházás eredményeként szirupkeverő üzemet avatott kékkúti telephelyén. Az új gyártóegységben új termékként gyümölcs ízesítésű ásványvizet állítanak elő.
A vállalat 110 éves fennállása alkalmából rendezett üzemcsarnok avató rendezvényen a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke elmondta, a beruházás eredményeként 15 százalékkal nő a cég termelése.
Balogh Levente hozzátette, a márka piaci erősítése az önerőből történt beruházás célja. A jelenlegi 38 százalékos magyarországi piaci részesedést 50-60 százalékosra szeretnék bővíteni az ízesített ásványvíz bevezetése révén.
A kapacitásnövelés érdekében felépített 11 ezer négyzetméter összterületű új üzem és raktár révén megduplázták a társaság termelési és tárolási kapacitásait.
A projekt 187 lakóegységet, két szállodát, több mint 35 ezer négyzetméternyi irodaterületet és egy 22,5 ezer négyzetméteres kiskereskedelmi központot foglal magában.