2024.04.19, Péntek

Ismét katonaromantikával fűtött napok várnak Kunszállásra

honvedelem.hu

2017.05.24. 13:00

2017. június 9-11. között immár negyedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivált, melynek ezúttal Kunszállás ad otthont. A kilátogatók nem csak a különböző történelmi korok katonáit fogják majd látni, hanem – többek között – egy Napóleon korabeli csatajelent részesei is lehetnek.

Hirdetés

A Somogyi Lovas Szabadidőközpont területén megrendezett esemény fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke lesz.

„Minden, ami hadi hagyomány, minden, ami military, minden, ami hadi játék” mottóval rendezik meg a 2017-es Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivált Kunszálláson. A HMFEST Military Hagyományőrző és Szabadidő Egyesület által szervezett három napos programsorozat inspirációját az első világháború 100. évfordulója adta. A fesztivál alapvető célja, hogy - a szó legnemesebb értelmében – szórakoztatva őrizze és segítse a hagyományok ápolását, felhívja a figyelmet a honvédelmi nevelés jelentőségére, valamint népszerűsítse a honvédséget a civil társadalom előtt.

A dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és Lezsák Sándor fővédnökségével zajló fesztivál három napja alatt a szervezők változatos, színes és speciális programokkal várják az érdeklődőket. A tervek között szerepel többek között a hadi hagyományőrzők és gépesített alakulatok díszszemléje, egy Napóleon korabeli csata bemutatása eldördülő kézifegyverekkel, élőképekkel, haditáborral, hadihajó-, harckocsi- és drón modell bemutató, második világháborús gépesített hadi bemutató, háborús repülő-modell air show, célbalövő versenyek, könnyű- és népzenei koncertek, valamint tábori szentmise az első világháború hőseinek emlékére. 

A kísérőprogramok között az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseményt az előadósátorban rendezik: itt az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület közbenjárásával az érdeklődők beszámolókat hallhatnak egykori pilótáktól a légierő múltjáról. A szervezők nem feledkeztek meg a gyerekekről sem. A számtalan program között a kisebbeknek szólnak majd a számháborúk, a harcászati játékszimulátorok, az airsoft- és lézerharc ütközetek.

A fesztivál egyik kiemelt támogatója a Honvédelmi Minisztérium. Részletek a közreműködőkről és a programokról a fesztivál honlapján olvashatók.

 

Forrás: honvedelem.hu

MegyeBács-Kiskun megyehonvédelemfesztiválhagyományőrzés2017KunszállásHMFEST